Må du bruke SPF hver dag?

Må du bruke SPF hver dag?

av Anki Hansen

Hvorfor anbefaler hudterapeutene at du bruker SPF hele året? Og hvordan får du dette til når du synes solkrem er klissete og gir deg fet hud?

Hvorfor er det så viktig å beskytte seg mot solstrålene?

  • Solstrålene står for det meste av hudaldringen. UV-stråling gjør at det dannes frie radikaler i huden. Disse molekylene ødelegger andre molekyler og strukturer i huden, som kollagen og elastin. Når bindevevet svekkes, blir huden mindre elastisk og mister sin ungdommelige spenst
  • Fettstoffer i huden skades også og man kan få tørrere og mer sensitiv hud
  • Solstrålene vil etter hvert gi deg både for tidlig hudaldring og pigmentflekker. Sliter du med pigmentflekker vil de aldri bli helt borte om du ikke beskytter med SPF hele dagen. Kun en dag i litt svak sol trigger pigmentflekkene til full blomstring. Bruker du produkter for å jevne pigmenteringen MÅ du bruke SPF samtidig!
  • Sist, men ikke minst, UV-stråler virker også kreftfremkallende

 

 

 

UVA kontra UVB:

Solen sender ut UVA- og UVB-stråler. UVA forårsaker mest aldring, UVB mest brunfarge/brenning (solbrenthet).

UVA stoppes ikke av skylag, vindusglass eller ozonlag på samme måte som UVB og man bør derfor beskytte seg mot denne strålingen året rundt.

Da er det kanskje like greit å bli innendørs? Nei, det finnes fremdeles sider ved solen som vi vil dra nytte av. Men bruk SPF!

Det positive med solen, bortsett fra den deilige varmen, er at solen fører til produksjon av vitamin D i huden, et vitamin som er viktig for benbygningen vår. Vitamin D er nødvendig for å kunne ta opp og nyttiggjøre seg kalsium. Ved for lave nivåer vitamin D kan man utvikle benskjørhet. Og jo – D-vitaminen produseres i kroppen selv om du beskytter med litt SPF!

 

SPF er ikke klissete!

Det finnes nå så mange deilige året-rundt-produkter med SPF, så du kan fint bremse aldringen av huden samtidig som du behandler ditt individuelle hudproblem! Selv ordinære solkremer er nå laget til forskjellige hudtyper og du kan finne akkurat den konsistensen og effekten du ønsker.

 

Er du opptatt av å ta vare på huden din?

I tilfelle er SPF et viktig ledd i denne prosessen, uansett hudtype. Det finnes en mengde dagkremer, foundations og primere med SPF.  Disse kan du bruke hver dag hele året, mens du tar frem en solkrem når du er på solferie.

 

Her finner du dagkrem med SPF




Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter




Flere innlegg om Påske

Dette bør du ta med på påskeferie
Dette bør du ta med på påskeferie

av Anki Hansen

Jeg pakker alltid for mye i toalettmappen. Den inneholder til enhver tid produkter til alle tenkelige og utenkelige hendelser og temperaturer. Les mer

Les mer

Tørre lepper ?
Tørre lepper ?

av Anki Hansen

Om vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten trekkes formelig ut av leppene, og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet Les mer

Les mer