Dette bør du ta med på påskeferie

Dette bør du ta med på påskeferie

av Anki Hansen

Jeg pakker alltid for mye i toalettmappen. Den inneholder til enhver tid produkter til alle tenkelige og utenkelige hendelser og temperaturer:

 1. Rens
 2. Toner
 3. Peeling (tenk om jeg føler behov for å peele, men ikke har peeling med ..)
 4. Maske (hvis jeg velger en nattmaske bruker jeg den.)
 5. Ampuller, serum og oljer (hvorfor kan jeg ikke bare velge ett av disse produktene?)
 6. Dagkrem
 7. Nattkrem
 8. Solkrem til barna og meg
 9. Lipbalm med og uten SPF
 10. Bodylotion

Her har jeg ikke inkludert makeup (i tilfelle jeg skulle forlate skidress og hytte), eller hårprodukter som forsikring mot «bad hairdays». Er alt dette egentlig nødvendig?

 Påske

5 produkter du bør ha med på påskeferie

Jeg har bestemt meg for å bruke litt ekstra tid på toalettmappen i år, slik at den ikke blir like tung som normalt. Så hva må jeg egentlig ha med på påskeferie?

Målet bør være at ferieuken ikke skal sette meg tilbake i behandlingsforløpet, ikke gi meg nye pigmentflekker (heller redusere gamle), og at jeg skal være godt nok beskyttet mot generell solskade. Det medfører at jeg trenger:

 

 1. Rens - Ta med en rens som ikke krever toner, og som fjerner solkrem, makeup og smuss.
 2. Serum - Har du plass til et serum eller ampuller? Velg et serum med hyaluronsyre som tilfører masse fuktighet og som virker i huden lengst mulig. Huden tørker raskt på fjellet, derfor et dette en viktig ingrediens.
 3. Dagkrem - Velg en dagkrem uten SPF, som du også kan bruke som nattkrem.
 4. SPF - Velg en SPF tilpasset din hudtype og dine behov. Den kan gjerne være litt pleiende, slik at den også gir et resultat på huden din.
 5. Ikke glem lepper og øyne! Øyekrem er viktig på fjellet, da skiturer er en påkjenning for denne tynne huden og lett tørker ut. Med en SPF til leppene som også er pleiende unngår du solbrente og tørre lepper.

 

 

God påske!

Klem fra Anki! <3
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Solkrem til påskeferien tilpasset din hudtype
Solkrem til påskeferien tilpasset din hudtype

av Anki Hansen

I påsken blir det ofte mer uteliv på de fleste av oss. I tillegg er solen sterkere når våren nærmer seg, og vi møter den med vinterblek hud, der pigmentcellene har ligget i dvale. Det tar noen dager i solen før de beveger seg opp til hudoverflaten og gjør oss brune, eller rettere sagt: beskytter oss slik de skal gjøre. Les mer

Les mer

Hvor sterk er egentlig solen?
Hvor sterk er egentlig solen?

av Anki Hansen

De fleste er klar over behovet for solfaktor på stranden. Men hva med påskefjellet, eller i solveggen i byen? Når bør du begynne å beskytte deg, hvis du ikke er en av de som bruker SPF hele året? Og hvor sterk er egentlig solen? Les mer

Les mer

Hudproblemer grunnet munnbind
Hudproblemer grunnet munnbind

av Anki Hansen

Det ser ikke ut til at bruken av munnbind skal være over på en stund, og mange sliter med huden som et resultat av dette. Hudtilstanden akne mekanika har den siste tiden fått kallenavnet «maskne».

Les mer