Tørre lepper

Tørre lepper

av Anki Hansen

Huden på leppene er tynnere enn ellers i ansiktet, og derfor enda mer utsatt for irriterende elementer. Leppene har heller ikke den naturlige oljeproduksjonen som resten av ansiktet har.

Om vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten trekkes formelig ut av leppene, og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet.

Har leppene allerede sprukket, forsvinner fuktigheten raskere enn du klarer å tilføre ny.

 Lepper

Dette kan du gjøre når du opplever tørre lepper:

Peel leppene: Ikke plukk av tørre flak fra leppene! Peel i stedet. Det finnes flere peelinger utviklet spesielt for det sarte området på leppene. Resultatet blir så mykt og deilig! Peelingen inneholder ofte pleiende ingredienser i tillegg. Som tilleggseffekt vil leppestiften sitte bedre og se mye freshere ut etter en peeling.

 

Ha alltid pleie til leppene i nærheten: Ha alltid en god leppepomade i nærheten. En i alle vesker, en på badet, kontoret, skijakken, nattbordet og i bilen. Slik vil du alltid bli minnet på å smøre leppene.

 

Ikke slikk på leppene! Selv om det er lettere sagt enn gjort: forsøk å ikke slikke på leppene. Vannet du føler hjelper i et par sekunder vil trekke ut enda mer fuktighet og gjøre leppene tørrere på sikt.

 Tørre lepper

Husk også å beskytte tørre lepper i solen!

Bruk SPF når du er utendørs. Leppene er alltid mest utsatt for hudkreft, på grunn av den naturlige mangelen på fett og fuktighet. Huden er tynnere her, og vi glemmer ofte å beskytte leppene mot solen. Sprukne lepper er enda mer utsatt for å få hudkreft, så det er viktig å bruke en leppebalm med SPF i dette området.

 

Har du en luftfukter hjemme? Det kan hjelpe mot tørr hud både på lepper, ansikt og resten av kroppen i tørre perioder.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!
BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!

av Anki Hansen

Adventskalenderen til Babor trenger egentlig ingen introduksjon. Alle kjenner den og alle elsker den. Den har fått konkurranse de siste årene, men troner likevel soleklart på toppen både når det gjelder design og spesielt innhold.

Les mer

Hvilken syre velger du til huden din
Hvilken syre velger du til huden din

av Anki Hansen

Fruktsyre tok hudpleiebransjen med storm for en del år siden, revolusjonerte resultatene i alle behandlinger. I kjølvannet kom også en del reaksjoner. Fruktsyre er fremdeles et svært nyttig verktøy i behandlingen av problemhud, men vi har lært mer om hyppighet, mengde og type fruktsyre som brukes. Her får du en kort innføring:

Les mer

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer