Tørre lepper

Tørre lepper

av Anki Hansen

Huden på leppene er tynnere enn ellers i ansiktet, og derfor enda mer utsatt for irriterende elementer. Leppene har heller ikke den naturlige oljeproduksjonen som resten av ansiktet har.

Om vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten trekkes formelig ut av leppene, og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet.

Har leppene allerede sprukket, forsvinner fuktigheten raskere enn du klarer å tilføre ny.

 Lepper

Dette kan du gjøre når du opplever tørre lepper:

Peel leppene: Ikke plukk av tørre flak fra leppene! Peel i stedet. Det finnes flere peelinger utviklet spesielt for det sarte området på leppene. Resultatet blir så mykt og deilig! Peelingen inneholder ofte pleiende ingredienser i tillegg. Som tilleggseffekt vil leppestiften sitte bedre og se mye freshere ut etter en peeling.

 

Ha alltid pleie til leppene i nærheten: Ha alltid en god leppepomade i nærheten. En i alle vesker, en på badet, kontoret, skijakken, nattbordet og i bilen. Slik vil du alltid bli minnet på å smøre leppene.

 

Ikke slikk på leppene! Selv om det er lettere sagt enn gjort: forsøk å ikke slikke på leppene. Vannet du føler hjelper i et par sekunder vil trekke ut enda mer fuktighet og gjøre leppene tørrere på sikt.

 Tørre lepper

Husk også å beskytte tørre lepper i solen!

Bruk SPF når du er utendørs. Leppene er alltid mest utsatt for hudkreft, på grunn av den naturlige mangelen på fett og fuktighet. Huden er tynnere her, og vi glemmer ofte å beskytte leppene mot solen. Sprukne lepper er enda mer utsatt for å få hudkreft, så det er viktig å bruke en leppebalm med SPF i dette området.

 

Har du en luftfukter hjemme? Det kan hjelpe mot tørr hud både på lepper, ansikt og resten av kroppen i tørre perioder.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Akne på ung hud
Akne på ung hud

av Anki Hansen

Å bruke et veldig uttørkende produkt på utbrudd kan være en ide. Det aller viktigste er at du renser og smører huden i hele ansiktet riktig. Hvis du likevel velger å teste et produkt til punktbehandling er det svært viktig at du bruker dette riktig. Les mer

Les mer

Tørr vinterhud
Tørr vinterhud

av Anki Hansen

Alle opplever tørr hud innimellom. Noen har kronisk tørr hud, som innebærer at man mangler både fettstoffer, fuktighet og god beskyttelse. Andre opplever tidvis tørr hud. I dette tilfellet snakker vi om mangel på fuktighet. Les mer

Les mer

Gi huden din en ny start
Gi huden din en ny start

av Anki Hansen

Det er nemlig nå du kan gjøre de største endringene for huden din. Frem til mars/april kan du bruke litt mer aktive produkter enn utover sommeren. Dermed kan du oppnå et godt resultat som du bare må vedlikeholde resten av året. Les mer

Les mer