Tørre lepper

Tørre lepper

av Anki Hansen

Huden på leppene er tynnere enn ellers i ansiktet, og derfor enda mer utsatt for irriterende elementer. Leppene har heller ikke den naturlige oljeproduksjonen som resten av ansiktet har.

Om vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten trekkes formelig ut av leppene, og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet.

Har leppene allerede sprukket, forsvinner fuktigheten raskere enn du klarer å tilføre ny.

 Lepper

Dette kan du gjøre når du opplever tørre lepper:

Peel leppene: Ikke plukk av tørre flak fra leppene! Peel i stedet. Det finnes flere peelinger utviklet spesielt for det sarte området på leppene. Resultatet blir så mykt og deilig! Peelingen inneholder ofte pleiende ingredienser i tillegg. Som tilleggseffekt vil leppestiften sitte bedre og se mye freshere ut etter en peeling.

 

Ha alltid pleie til leppene i nærheten: Ha alltid en god leppepomade i nærheten. En i alle vesker, en på badet, kontoret, skijakken, nattbordet og i bilen. Slik vil du alltid bli minnet på å smøre leppene.

 

Ikke slikk på leppene! Selv om det er lettere sagt enn gjort: forsøk å ikke slikke på leppene. Vannet du føler hjelper i et par sekunder vil trekke ut enda mer fuktighet og gjøre leppene tørrere på sikt.

 Tørre lepper

Husk også å beskytte tørre lepper i solen!

Bruk SPF når du er utendørs. Leppene er alltid mest utsatt for hudkreft, på grunn av den naturlige mangelen på fett og fuktighet. Huden er tynnere her, og vi glemmer ofte å beskytte leppene mot solen. Sprukne lepper er enda mer utsatt for å få hudkreft, så det er viktig å bruke en leppebalm med SPF i dette området.

 

Har du en luftfukter hjemme? Det kan hjelpe mot tørr hud både på lepper, ansikt og resten av kroppen i tørre perioder.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Sjekk føflekkene dine!
Sjekk føflekkene dine!

av Anki Hansen

Følger du med på dine føflekker? Det kan du enkelt gjøre til en rutine ved å følge denne "alfabetreglen".

Les mer

Solkrem tilpasset din hudtype
Solkrem tilpasset din hudtype

av Anki Hansen

Vår og sommer byr ofte på mer uteliv for de fleste av oss. I tillegg er solen sterkere på denne tiden, og vi møter den med vinterblek hud, der pigmentcellene har ligget i dvale. Det tar noen dager i solen før de beveger seg opp til hudoverflaten og gjør oss brune, eller rettere sagt: beskytter oss slik de skal gjøre. Les mer

Les mer

Hvordan oppnå lekker glød på 1 uke
Hvordan oppnå lekker glød på 1 uke

av Fredrik Solstad

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer