Tørre lepper ?

Tørre lepper ?

av Anki Hansen

Huden på leppene er tynnere enn ellers i ansiktet, og derfor enda mer utsatt for irriterende elementer. Leppene har heller ikke den naturlige oljeproduksjonen som resten av ansiktet har.

Om vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten trekkes formelig ut av leppene, og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet.

Har leppene allerede sprukket, forsvinner fuktigheten raskere enn du klarer å tilføre ny.

 Lepper

 

Dette kan du gjøre når du opplever tørre lepper:

Peel leppene: Ikke plukk av tørre flak fra leppene! Peel i stedet. Det finnes flere peelinger utviklet spesielt for det sarte området på leppene. Resultatet blir så mykt og deilig! Peelingen inneholder ofte pleiende ingredienser i tillegg. Som tilleggseffekt vil leppestiften sitte bedre og se mye freshere ut etter en peeling.

 

Ha alltid pleie til leppene i nærheten: Ha alltid en god leppepomade i nærheten. En i alle vesker, en på badet, kontoret, skijakken, nattbordet og i bilen. Slik vil du alltid bli minnet på å smøre leppene.

 

Ikke slikk på leppene! Selv om det er lettere sagt enn gjort: forsøk å ikke slikke på leppene. Vannet du føler hjelper i et par sekunder vil trekke ut enda mer fuktighet og gjøre leppene tørrere på sikt.

 Tørre lepper

 

Husk også å beskytte tørre lepper i solen!

Bruk SPF når du er utendørs. Leppene er alltid mest utsatt for hudkreft, på grunn av den naturlige mangelen på fett og fuktighet. Huden er tynnere her, og vi glemmer ofte å beskytte leppene mot solen. Sprukne lepper er enda mer utsatt for å få hudkreft, så det er viktig å bruke en leppebalm med SPF i dette området.

 

Har du en luftfukter hjemme? Det kan hjelpe mot tørr hud både på lepper, ansikt og resten av kroppen i tørre perioder.
Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter
Flere innlegg om Påske

Dette bør du ta med på påskeferie
Dette bør du ta med på påskeferie

av Anki Hansen

Jeg pakker alltid for mye i toalettmappen. Den inneholder til enhver tid produkter til alle tenkelige og utenkelige hendelser og temperaturer. Les mer

Les mer

Må du bruke SPF hver dag?
Må du bruke SPF hver dag?

av Anki Hansen

Hvorfor anbefaler hudterapeutene at du bruker SPF hele året? Er du opptatt av å ta vare på huden din? I tilfelle er SPF et viktig ledd i denne prosessen. Det finnes en mengde dagkremer, foundations og primere med SPF. Disse bør du bruke når du lar solkremen ligge.

Les mer