Det du vil vite om fregner!

Det du vil vite om fregner!

av Anki Hansen

Hva er egentlig fregner? Hvorfor har du dem? Kan du bli kvitt fregner?

Fregner er brune små flekker som finnes på huden, særlig hud som er jevnlig eksponert for sol. Fregner har glatt overflate og ulik føflekker stikker de ikke opp fra hudens overflate. Fargen på fregnene kommer av pigmentet i huden, som kalles melanin. Dess lenger tid du er ute i solen, jo mer melanin produseres og derfor ser du ofte flere fregner på sommeren.

Fregner er genetisk. Ingen er født med fregner, men de utvikler seg ofte i løpet av barndommen. De kan forsvinne i voksen alder, men de kan også bli hele livet.  Fregner blir nesten alltid lysere på vinteren og mørkere på sommeren, når de utsettes for mer sollys. 

Hvem som helst kan få fregner, men fargen på flekkene avhenger av hudfargen. Folk med rødfarget hår og lys hud får mer sannsynlig fregner, men det er bare en av mange faktorer som påvirker om huden får fregner. 

Vil du bli kvitt fregnene?

I tilfelle begir du deg ut på en håpløs oppgave. Og hvorfor skal du bli kvitt de sjarmerende fregnene som gjør deg unik? Fregner er sjarmerende og kan ikke fjernes. De kan bleke over tid, men her snakker vi så lang tid at det er bedre for deg å lære deg å elske fregnene dine!

Det ser heller ikke bra ut å forsøke å sminke bort fregner, det vil ikke se naturlig ut. Bruk heller en lett foundation/ BB-cream som gjør det mulig å se fregnene gjennom, det ser superfresht ut!

Er du likevel desperat på utkikk etter noe som gjør fregnene mindre synlige?

  • Holde deg borte fra solen, spesielt i periodene den er kraftigst (11-16), hold deg i skyggen og vær innendørs om du kan
  • Bruk solbeskyttende klær, det finnes klær som beskytter mot UV stråler som langermede skjorter, bukser og hatter
  • Om du trenger å være ute i solen bruk en SPF 50 for å beskytte mot overeksponering av sol og påfør et nytt lag ofte

Vi anbefaler alltid å bruke SPF og håper virkelig du liker fregner like godt som oss - da kan du kose deg i solen, med høy SPF!

 Vær unik!
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!
BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!

av Anki Hansen

Adventskalenderen til Babor trenger egentlig ingen introduksjon. Alle kjenner den og alle elsker den. Den har fått konkurranse de siste årene, men troner likevel soleklart på toppen både når det gjelder design og spesielt innhold.

Les mer

Hvilken syre velger du til huden din
Hvilken syre velger du til huden din

av Anki Hansen

Fruktsyre tok hudpleiebransjen med storm for en del år siden, revolusjonerte resultatene i alle behandlinger. I kjølvannet kom også en del reaksjoner. Fruktsyre er fremdeles et svært nyttig verktøy i behandlingen av problemhud, men vi har lært mer om hyppighet, mengde og type fruktsyre som brukes. Her får du en kort innføring:

Les mer

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer