Tørker du ut kvisene dine?

Tørker du ut kvisene dine?

av Fredrik Solstad

Du har helt sikkert forsøkt å tørke ut en kvise en eller flere ganger i livet. Da har du kanskje også oppdaget at det ofte gjør vondt verre?

 

Hvorfor er det så feil å tørke ut?

Kroppen er flink til å håndtere sine egne problemer. Når overhuden tørkes ut av dine desperate forsøk på å kvitte deg med en kvise, sendes signaler dypere ned i huden med beskjed om å produsere mer talg, for «her må det smøres!». Huden beskytter seg selv mot tørrhet ved å produsere mer talg. Kanskje vil huden virke mindre mindre fet i noen timer, men så vil talget innta overhuden i enda større omfang etter noen dager.

 

Hva bør du gjøre?

  • Rens huden morgen og kveld. Slik fjernes makeup, smuss og avfallsstoffer som ikke har noe på hudoverflaten å gjøre
  • Bruk en god fuktighetskrem morgen og kveld. En krem med lite fett og mye fuktighet som smører huden godt vil være et godt valg. Ved behov, bruk gjerne en som regulerer talgproduksjonen.
  • Du kan bruke uttørkende produkter på kvisen, men kun dirkete på kvisen, ikke i området hvor kvisen befinner seg. Slutt med denne punktbehandlingen når du merker at kvisen roer seg ned/trekker seg tilbake. Fortsetter du etter dette kan det føre til at talget kapsler seg inn og ikke forsvinner av seg selv.

 

Konklusjon: Bruk gjerne punktbehandling som tørker ut kun den lille kvisen, men bruk ikke uttørrende produkter i hele området. Riktig pleie av huden er essensielt for din hud! På denne måten kan du forebygge og hindre utbrudd.

 
Fredrik Solstad
Fredrik Solstad

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer