Tørker du ut kvisene dine?

Tørker du ut kvisene dine?

av Fredrik Solstad

Du har helt sikkert forsøkt å tørke ut en kvise en eller flere ganger i livet. Da har du kanskje også oppdaget at det ofte gjør vondt verre?

 

Hvorfor er det så feil å tørke ut?

Kroppen er flink til å håndtere sine egne problemer. Når overhuden tørkes ut av dine desperate forsøk på å kvitte deg med en kvise, sendes signaler dypere ned i huden med beskjed om å produsere mer talg, for «her må det smøres!». Huden beskytter seg selv mot tørrhet ved å produsere mer talg. Kanskje vil huden virke mindre mindre fet i noen timer, men så vil talget innta overhuden i enda større omfang etter noen dager.

 

Hva bør du gjøre?

  • Rens huden morgen og kveld. Slik fjernes makeup, smuss og avfallsstoffer som ikke har noe på hudoverflaten å gjøre
  • Bruk en god fuktighetskrem morgen og kveld. En krem med lite fett og mye fuktighet som smører huden godt vil være et godt valg. Ved behov, bruk gjerne en som regulerer talgproduksjonen.
  • Du kan bruke uttørkende produkter på kvisen, men kun dirkete på kvisen, ikke i området hvor kvisen befinner seg. Slutt med denne punktbehandlingen når du merker at kvisen roer seg ned/trekker seg tilbake. Fortsetter du etter dette kan det føre til at talget kapsler seg inn og ikke forsvinner av seg selv.

 

Konklusjon: Bruk gjerne punktbehandling som tørker ut kun den lille kvisen, men bruk ikke uttørrende produkter i hele området. Riktig pleie av huden er essensielt for din hud! På denne måten kan du forebygge og hindre utbrudd.

 
Fredrik Solstad
Fredrik Solstad

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Masker til tørr hud
Masker til tørr hud

av Anki Hansen

Tørr eller dehydrert hud er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne. Les mer

 

Les mer

Opplever du tørr hud på vinteren?
Opplever du tørr hud på vinteren?

av Anki Hansen

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø. Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Les mer

Les mer

Hva er egentlig Niacinamid?
Hva er egentlig Niacinamid?

av Anki Hansen

Niacinamid er en aktiv form for  B3-vitamin. Det er et svært etterspurt ingrediens i hudpleieprodukter. Den kalles «ingrediensen som virker mot alt». Noen serier selger produkter med dette som eneste ingrediens, mens andre bruker det sammen med andre ingredienser. Elixir har gjort niacinamid kjent i Norge, men dette er ikke en ukjent ingrediens i den profesjonelle hudpleiebransjen.

Les mer