Tørker du ut kvisene dine?

Tørker du ut kvisene dine?

av Fredrik Solstad

Du har helt sikkert forsøkt å tørke ut en kvise en eller flere ganger i livet. Da har du kanskje også oppdaget at det ofte gjør vondt verre?

 

Hvorfor er det så feil å tørke ut?

Kroppen er flink til å håndtere sine egne problemer. Når overhuden tørkes ut av dine desperate forsøk på å kvitte deg med en kvise, sendes signaler dypere ned i huden med beskjed om å produsere mer talg, for «her må det smøres!». Huden beskytter seg selv mot tørrhet ved å produsere mer talg. Kanskje vil huden virke mindre mindre fet i noen timer, men så vil talget innta overhuden i enda større omfang etter noen dager.

 

Hva bør du gjøre?

  • Rens huden morgen og kveld. Slik fjernes makeup, smuss og avfallsstoffer som ikke har noe på hudoverflaten å gjøre
  • Bruk en god fuktighetskrem morgen og kveld. En krem med lite fett og mye fuktighet som smører huden godt vil være et godt valg. Ved behov, bruk gjerne en som regulerer talgproduksjonen.
  • Du kan bruke uttørkende produkter på kvisen, men kun dirkete på kvisen, ikke i området hvor kvisen befinner seg. Slutt med denne punktbehandlingen når du merker at kvisen roer seg ned/trekker seg tilbake. Fortsetter du etter dette kan det føre til at talget kapsler seg inn og ikke forsvinner av seg selv.

 

Konklusjon: Bruk gjerne punktbehandling som tørker ut kun den lille kvisen, men bruk ikke uttørrende produkter i hele området. Riktig pleie av huden er essensielt for din hud! På denne måten kan du forebygge og hindre utbrudd.

 
Fredrik Solstad
Fredrik Solstad

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Endelig er kultmaskene fra MCD Beauty Life i Norge
Endelig er kultmaskene fra MCD Beauty Life i Norge

av Anki Hansen

Innovative hydrogelmasker som fyller huden med aktiv pleie og etterlater den hydrert, glatt og smidig. Maskene er laget av et unikt hydrogelmateriale som holder opptil 50 prosent mer ingrediens enn en papirmaske.

Les mer

Er du klar over hva som skjer med huden i din alder?
Er du klar over hva som skjer med huden i din alder?

av Anki Hansen

Det er ikke alltid lett å vite hvilke produkter huden vår trenger. Det fører til at vi ofte gjør kostbare bomkjøp. Om du vet hva som påvirker huden din akkurat nå, er det enklere å avgjøre hvilke produkter du bør satse på. Det er viktig å vite at all hud har visse likhetstrekk som må ivaretas, uavhengig av hudtype, i forskjellige aldre. Noen holdepunkter for din daglige hudpleierutine avgjøres derfor av hvilken aldersgruppe du befinner deg i.

Les mer

Solkrem tilpasset din hudtype
Solkrem tilpasset din hudtype

av Anki Hansen

Vår og sommer byr ofte på mer uteliv for de fleste av oss. I tillegg er solen sterkere på denne tiden, og vi møter den med vinterblek hud, der pigmentcellene har ligget i dvale. Det tar noen dager i solen før de beveger seg opp til hudoverflaten og gjør oss brune, eller rettere sagt: beskytter oss slik de skal gjøre. Les mer

Les mer