Menn bør også ta vare på huden sin

Menn bør også ta vare på huden sin

av Anki Hansen

Hudpleie for menn

Menn bør også ta vare på huden sin, og en god del menn er allerede veldig flinke. Det finnes en rekke herreserier som henvender seg kun til menn, men de kan også fint bruke de samme hudpleieproduktene som kvinner. Det er bare et par ting som er kjekt å vite, før du velger produkter.

Mannens hud

Menns hud skiller seg fra kvinners hud ved at den er 20–25 prosent tykkere. De har også ofte en høyere talgproduksjon, noe som gjør huden grovere og porene større. Både talgproduksjonen og tykkelsen påvirkes av det mannlige kjønnshormonet testosteron, som også er årsaken til at menn ofte opplever akne og kviser i tenårene.

Testosteronet gir økt hårvekst, større porer, tykkere hud og høyere talgproduksjon. Dette er fint å ta hensyn til ved valg av produkter.

Trenger menn fuktighetskrem?

Siden testosteronet øker produksjonen av talg som smører huden, føler ikke menn at de trenger fuktighetskrem. Talgen gir imidlertid ingen fuktighet eller beskyttelse, kun fett. Behovet for en krem er dermed like stor for en mann, som for en kvinne.

Siden menns hud ofte er noe fetere, vil lette ansiktskremer eller en lotion, i mange tilfeller være det beste valget. På vinteren kan den lette kremen byttes ut med en tyngre, om du merker at huden er mer tørr. Menn kan med fordel bruke mer aktive ingredienser, som A-vitamin. De trenger ikke nøye seg med produkter som bare «luker mann», men heller velge effektive produkter.

Rens til menn

Rens er viktig for å få vekk smuss og overflødig talg, som kan forårsake urenheter. De fleste menn foretrekker en gelrens, som kan stå i dusjen. Et produkt som skummer godt, og føles som en dusjgel. Sliter du med nupper eller kviser, kan rensen med fordel inneholde glykol- eller salisylsyre. Brukes rensen før barbering, vil huden og håret forberedes for barbering, og dermed oppnås et jevnere og bedre resultat.

Skrubb til menn

En god peeling fjerner talg, fett og døde hudceller. Dette reduserer talgtilstopping av porene, som kan føre til kviser og inngrodde hår. En peeling med korn, gir økt sirkulasjon og en god følelse i huden. En peeling med glykol- eller salisylsyre vil virke perlende, uten at du skrubber. Er du i tvil, kan du få hjelp av en hudterapaut før du velger produkt.

Nupper og barbering

Barbering er en tøff behandling for huden, som kan føre til irritasjon og kløe. Små betennelser i hårrøttene kan oppstå etter barbering. Disse viser seg som nupper i huden, ofte med en gul tupp. For å unngå slike problemer, anbefales det at barberingen skjer like etter at ansiktet er vasket, mens hårene fremdeles er myke. Gjerne etter en varm dusj. Menn som bruker høvel,  bør alltid bruke en god barbergel som gir fuktighet og forebygger unødig slitasje. Skyll med kjølig vann etter barbering, for å lukke porene. Barberingen avsluttes best med en god og  pleiende fuktighetskrem eller balm.

Inngrodde hår er et annet problem som menn kan oppleve i forbindelse med barbering. Dette kan forebygges ved bruk av en god skrubb som er beregnet på ansiktet. Menn som også sliter med uren hud, bør få hjelp til å velge riktig peeling til sin hud.

Hudaldring på menn

Menn som har tykkere og fetere hud, med større produksjon av kollagen, viser gjerne aldringstegn senere enn kvinner. Det er likevel lurt av menn å forebygge tidlig hudaldring ved bruk en krem og solfilter. Undersøkelser viser at de som oftest blir solbrent i Norge, er voksne menn! Og solbrenthet kan øke risikoen for hudkreft. 

Ikke bruk baberskum!

Mange menn opplever å få en sensitiv, sår og fuktighetsfattig hud etter barbering. Under barberingen, bør de bruke produkter som beskytter huden og ikke virker uttørrende. Vanlig barberskum er alkalisk, og har en tendens til å tørke ut huden.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Endelig er kultmaskene fra MCD Beauty Life i Norge
Endelig er kultmaskene fra MCD Beauty Life i Norge

av Anki Hansen

Innovative hydrogelmasker som fyller huden med aktiv pleie og etterlater den hydrert, glatt og smidig. Maskene er laget av et unikt hydrogelmateriale som holder opptil 50 prosent mer ingrediens enn en papirmaske.

Les mer

Er du klar over hva som skjer med huden i din alder?
Er du klar over hva som skjer med huden i din alder?

av Anki Hansen

Det er ikke alltid lett å vite hvilke produkter huden vår trenger. Det fører til at vi ofte gjør kostbare bomkjøp. Om du vet hva som påvirker huden din akkurat nå, er det enklere å avgjøre hvilke produkter du bør satse på. Det er viktig å vite at all hud har visse likhetstrekk som må ivaretas, uavhengig av hudtype, i forskjellige aldre. Noen holdepunkter for din daglige hudpleierutine avgjøres derfor av hvilken aldersgruppe du befinner deg i.

Les mer

Solkrem tilpasset din hudtype
Solkrem tilpasset din hudtype

av Anki Hansen

Vår og sommer byr ofte på mer uteliv for de fleste av oss. I tillegg er solen sterkere på denne tiden, og vi møter den med vinterblek hud, der pigmentcellene har ligget i dvale. Det tar noen dager i solen før de beveger seg opp til hudoverflaten og gjør oss brune, eller rettere sagt: beskytter oss slik de skal gjøre. Les mer

Les mer