Menn bør også ta vare på huden sin

Menn bør også ta vare på huden sin

av Anki Hansen

Hudpleie for menn

Menn bør også ta vare på huden sin, og en god del menn er allerede veldig flinke. Det finnes en rekke herreserier som henvender seg kun til menn, men de kan også fint bruke de samme hudpleieproduktene som kvinner. Det er bare et par ting som er kjekt å vite, før du velger produkter.

Mannens hud

Menns hud skiller seg fra kvinners hud ved at den er 20–25 prosent tykkere. De har også ofte en høyere talgproduksjon, noe som gjør huden grovere og porene større. Både talgproduksjonen og tykkelsen påvirkes av det mannlige kjønnshormonet testosteron, som også er årsaken til at menn ofte opplever akne og kviser i tenårene.

Testosteronet gir økt hårvekst, større porer, tykkere hud og høyere talgproduksjon. Dette er fint å ta hensyn til ved valg av produkter.

Trenger menn fuktighetskrem?

Siden testosteronet øker produksjonen av talg som smører huden, føler ikke menn at de trenger fuktighetskrem. Talgen gir imidlertid ingen fuktighet eller beskyttelse, kun fett. Behovet for en krem er dermed like stor for en mann, som for en kvinne.

Siden menns hud ofte er noe fetere, vil lette ansiktskremer eller en lotion, i mange tilfeller være det beste valget. På vinteren kan den lette kremen byttes ut med en tyngre, om du merker at huden er mer tørr. Menn kan med fordel bruke mer aktive ingredienser, som A-vitamin. De trenger ikke nøye seg med produkter som bare «luker mann», men heller velge effektive produkter.

Rens til menn

Rens er viktig for å få vekk smuss og overflødig talg, som kan forårsake urenheter. De fleste menn foretrekker en gelrens, som kan stå i dusjen. Et produkt som skummer godt, og føles som en dusjgel. Sliter du med nupper eller kviser, kan rensen med fordel inneholde glykol- eller salisylsyre. Brukes rensen før barbering, vil huden og håret forberedes for barbering, og dermed oppnås et jevnere og bedre resultat.

Skrubb til menn

En god peeling fjerner talg, fett og døde hudceller. Dette reduserer talgtilstopping av porene, som kan føre til kviser og inngrodde hår. En peeling med korn, gir økt sirkulasjon og en god følelse i huden. En peeling med glykol- eller salisylsyre vil virke perlende, uten at du skrubber. Er du i tvil, kan du få hjelp av en hudterapaut før du velger produkt.

Nupper og barbering

Barbering er en tøff behandling for huden, som kan føre til irritasjon og kløe. Små betennelser i hårrøttene kan oppstå etter barbering. Disse viser seg som nupper i huden, ofte med en gul tupp. For å unngå slike problemer, anbefales det at barberingen skjer like etter at ansiktet er vasket, mens hårene fremdeles er myke. Gjerne etter en varm dusj. Menn som bruker høvel,  bør alltid bruke en god barbergel som gir fuktighet og forebygger unødig slitasje. Skyll med kjølig vann etter barbering, for å lukke porene. Barberingen avsluttes best med en god og  pleiende fuktighetskrem eller balm.

Inngrodde hår er et annet problem som menn kan oppleve i forbindelse med barbering. Dette kan forebygges ved bruk av en god skrubb som er beregnet på ansiktet. Menn som også sliter med uren hud, bør få hjelp til å velge riktig peeling til sin hud.

Hudaldring på menn

Menn som har tykkere og fetere hud, med større produksjon av kollagen, viser gjerne aldringstegn senere enn kvinner. Det er likevel lurt av menn å forebygge tidlig hudaldring ved bruk en krem og solfilter. Undersøkelser viser at de som oftest blir solbrent i Norge, er voksne menn! Og solbrenthet kan øke risikoen for hudkreft. 

Ikke bruk baberskum!

Mange menn opplever å få en sensitiv, sår og fuktighetsfattig hud etter barbering. Under barberingen, bør de bruke produkter som beskytter huden og ikke virker uttørrende. Vanlig barberskum er alkalisk, og har en tendens til å tørke ut huden.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer