I hvilken rekkefølge legges hudpleieprodukter?

I hvilken rekkefølge legges hudpleieprodukter?

av Anki Hansen

Serum, krem, øyekrem, primer, foundation og rens. Det er ikke rart det kan bli forvirrende å vite rekkefølgen for påføringen av alle disse produktene. Hudpleie skal verken være komplisert eller ta lang tid, er du i tvil anbefaler jeg alltid at du følges opp av en hudterapeut. Her får du likevel en enkel oversikt:

 

Er du usikker kan du stille deg selv disse spørsmålene:

  • Hvor rask trekker produktet inn etter det er påført huden?
  • Er konsistensen på produktet lett eller tung?
  • Hva skal produktet gjøre for huden din? Skal det bekjempe akne, virker reparerende eller beskyttende?

Hva skjer om du ikke påfører i akkurat denne rekkefølgen?

Det vil stort sett ikke skje noen skade ved feil påføring, men du kan risikere at produktene rett og slett ikke vil virke like godt.  Det finnes også  ingredienser som ikke skal brukes sammen, enten fordi de bremser hverandres effekt eller fordi de sammen kan skape kraftige reaksjoner. Er dine produkter ment til å brukes sammen vil det gi best effekt på huden om de brukes i riktig rekkefølge.  På morgenen kan synet av serum, krem, øyekrem, SPF og makeup få deg til å droppe alt i ren forvirring. Ikke fortvil!

En hovedregel er at det letteste produktet skal på først og SPF skal alltid på til slutt, under makeup.

Prøv vår gratis online hudkonsultasjon

Din daglige hudpleierutine:

  1. Rens huden, morgen og kveld. Bruker du make-up bør du utføre en dobbel rens på kvelden. Dette er første steg til god hjemmepleie og uten denne rutinen vil du absolutt ikke få i nærheten av samme effekt av de resterende produktene. Se våre renseprodukter her.
  2. Hvis din rens skal etterfølges av en toner, skal dette skje etter at rensen er fjernet.
  3. Påfør et serum, konsentrat eller ampulle etter at toneren er påført. Disse produktene skal virke i dybden og har ingen beskyttende effekt Se våre serum og ampuller her.
  4. Etter påføring av serum, konsentrat eller ampulle  bør du ta en liten pause, for at produktet skal trekke godt inn i huden. Sett på kaffe, puss tenner eller fiks håret slik at du ikke opplever dødtid. Det er ikke snakk om mange minutter før du kan gå videre
  5. Neste steg er å påføre. Vi bruker fuktighetskrem, tilpasset hudtype, for at serumet skal forsegles i huden og få maksimal effekt. Vi bruker det også for å pleie overhuden og å beskytte huden mot tap av fuktighet, solstråler og forurensning utenfra. Dagkremen erstattes av nattkrem på natten, denne virker mer reparerende enn dagkremen. Her kan du se våre dagkremer og nattkremer.
  6. Påfør øyekrem på øyebenet under og over øyet. Bruk svært lite produkt. Se noen av våre øyekremer her.
  7. Inneholder din dagkrem SPF trenger du ikke noe i tillegg til denne på vinteren. Finn en krem med SPF som passer din hud og som gjør det enkelt å legge makeup over. Husk å legge SPF på ansikt, hals, bryst og ører. Våre SPF kremer kan du lese mer om her.Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer