Må du egentlig rense huden så ofte?

Må du egentlig rense huden så ofte?

av Anki Hansen

Er du en av de som investerer en del tid og penger i gode hudpleieprodukter? Eller en av de som aldri får et helt optimalt resultat av en hudpleierutine? Da dropper du vel ikke rensen?
Vi ser dessverre at veldig mange ikke renser huden godt nok. Det mest sjokkerende er likevel at de som bruker make-up dropper denne rutinen. Hvorfor er rensen egentlig så viktig?
 

 

La oss først forklare hva vi mener med "rens":

Rens = vask av huden i ansikt, på hals og bryst med et renseprodukt tilpasset din hud.

➡️ En rens fjerner også make-up, men må ikke forvekslenes med en make-up fjerner. En make-up fjerner kommer ofte i form av pads eller flytende produkt ment til øyne og lepper. Disse produktene løser godt opp fargestoffer og ingredienser i make-up som sitter godt på huden. En make-up fjerner er ikke tilpasset hudtype og er først og fremst laget til fjerning av make-up. De fleste trenger et renseprodukt til huden i tillegg.

➡️ Bruker du kun lett make-up klarer du deg med et renseprodukt, da bruker du dette to ganger på kveldstid i stedet for å bruke make-up fjerner først og deretter renseprodukt. Make-Up fjerner holder altså ikke om du vil vaske/rense huden.

➡️ Noen vasker ansiktet med samme såpe som de bruker til resten av kroppen - slike såper har helt feil pH til huden i ansiktet. I tillegg inneholder de ofte en del parfymestoffer. Begge deler virker irriterende på huden og kan skape både rødhet, tørrhet og økt talgproduksjon. 

 

 

 

De mest vanlige forklaringene på hvorfor rensen utelukkes:

Dette hører vi ofte når vi spør hvorfor huden ikke renses daglig:

 • Noen føler de bruker for mange produkter og tenker at kremen er viktigere enn rensen
 • Mange av de som sliter med akne har testet alt de kommer over, uten resultat, og ser ingen grunn til å fortsette med noe som helst
 • Sliter du med veldig sensitiv hud er du kanskje lei medisinering og produkter som bare gjør huden irritert, dermed kuttes alt ut
 • Noen mener også at huden må få klare seg selv
 • Veldig mange bruker samme såpe i ansiktet som på kroppen
 • Og så har du de som ikke sliter med huden og derfor ikke ser noen grunn til å rense

 

 

Hva skjer med huden når den ikke blir renset?

 • Avfallsstoffer som renses ut av kroppen forsvinner ikke fra hudoverflaten. De vil skape en irritasjon, som kan føre til nupper og akne.
 • Det samme gjelder døde hudceller. Disse vil vi skal forsvinne fra hudoverflaten, som de gjør når vi er yngre. Blir disse liggende vil de ikke slippe avfallsstoffer ut og heller ikke gode ingredienser inn. Dette gir en grå og gusten overflate.
 • All make-up sitter bedre nå enn for noen år siden. Det betyr at du må rense godt, for å fjerne dette på kvelden. Huden vil ikke ha fargestoffer, parfyme og kommedogene (poretettende) stoffer liggende på huden. Dette fører til dårlig hudkvalitet, med irritasjon og akne.
 • Forurensing  legger seg på huden, og blander seg med make-up, i løpet av dagen. Dette må fjernes for at det ikke skal fremkalle irritasjon eller akne.

 

 

5 fordeler med å rense huden:

 1. Avfallsstoffer som samles på huden i løpet av dagen fjernes. Ditt serum og din krem trekker dermed bedre inn i huden og kan gjøre den jobben de skal for huden din
 2. Du unngår irritasjon på hudoverflaten
 3. Du vil merke bedring i hudkvalitet. Porene minskes, overflatetalg reduseres og huden blir gjennomfuktet og velfungerende
 4. Rens på morgenen fører til at avfallsstoffene du skiller ut når du sover fjernes i stedet for å blandes med krem eller make-up. Dette gir mindre irritasjon og dermed mindre talg og døde hudceller og til slutt en god hudhelse og lekker glød
 5. Serum og krem virker bedre når du renser huden daglig

 

Her finner du våre anbefalte renseprodukter: RENS 

 

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer