Populært! Hva er en BB, CC eller EE cream?

Populært! Hva er en BB, CC eller EE cream?

av Anki Hansen

Våre mødre brukte brunkrem. Den skulle gi solbrun hud, men så kanskje mer ut som lys skokrem fordelt i ansiktet? Nå har dette markedet utviklet seg til å omfatte foundation, farget dagkrem og en rekke «alfabetkremer». Det er ikke rart du er forvirret! Hva er egentlig forskjellen? Jeg skal forsøke å forklare:

 

Foundation

En foundation skal være mest mulig lik din egen hudtone og gi ansiktet ditt et ”jevnt lerret” å legge resten av sminken på. Foundation kommer i mange forskjellige fargenyanser og konsistenser. Foundation kan være alt fra lett dekkende til heldekkende og kommer også til de forskjellige hudtypene, så her er det viktig å finne en som passer både din fargenyanse og din hudtilstand. 

Foundation passer for deg som ønsker en medium-høy dekkevne, jevne ut fargeforskjeller og/eller dekke urenheter. Foundation kan brukes hele året, men blir ofte byttet ut med lettere varianter om sommeren. Foundation passer også ekstra godt til fest, foto og bryllup på grunn av dekkevnen.

 

Farget dagkrem

En farget dagkrem er en lettere utgave av en foundation og kommer som regel i flytende form på tuber som gjør den ekstra enkelt å påføre. En farget dagkrem har ikke dekkevnen til en foundation, men skal til gjengjeld være mer pleiende. Farget dagkrem har som regel et mer begrenset utvalg av nyanser og kommer ofte kun i 2-4 farger, men siden dette produktet er mer transparent enn foundation gjør det ikke noe om fargen ikke er helt identisk med din egen hudtone.

Som med foundation får du også fargede dagkremer tilpasset din hudtype, så pass på at du ikke kjøper en krem for fet hudtype hvis huden din egentlig er tørr.

Farget dagkrem passer for deg som egentlig ikke føler at du trenger noe for å dekke huden din, men som likevel føler deg litt naken uten noe på huden. Den passer også godt om sommeren, da den er lett og ofte har SPF i seg.

 

BB-cream

En BB-cream, også kalt Blemish Balm eller Beauty Balm, var den første alfabetkremen som kom på markedet, og er en blanding mellom sminke og hudpleie. BB-kremer har egentlig vært i bruk i mange år av kvinner som brukte dem for å skjule rød og sensitiv hud etter ansiktsbehandlinger som kjemisk peeling, men det er ikke før de siste årene BB-kremene er blitt allemannseie.

BB-kremene har mange fordeler og er på en måte en fuktighetskrem, solbeskyttelse, serum, primer, concealer, farget dagkrem og highlighter i ett og samme produkt. BB-krem kom opprinnelig, i likhet med farget dagkrem, kun i et begrenset fargeutvalg, men har med økt etterspørsel også fått et rikere fargeutvalg.

BB-krem passer for deg som ønsker et alt i ett-produkt og som ikke liker å legge lag på lag med hudpleie og sminke, men fortsatt ønsker effekten disse produktene gir. BB-krem gir huden en flott glød og er litt mer dekkende enn en farget dagkrem. Den erstatter ikke en god dagkrem full av aktive ingredienser, siden fargen og skolbeskyttelsen krever plass i produktet.

Noen vil derfor bruke dagkrem eller serum under for maksimal hudpleiende effekt. Andre er ikke så godt vant med hjemmepleie og synes dette er et ideelt alt-i-ett produkt.

 Se noen av våre supre BB kremer her

Blemish balm

CC-cream

CC-Cream står for Color Correcting Cream og skal først og fremst jevne ut fargeforskjeller i ansiktet, men er utover dette et ganske likt produkt som BB-kremene, da disse også skal gi fukt og pleie, beskytte, jevne ut og stramme opp huden. CC-kremer sies å være lettere i konsistensen enn BB-kremer, men her er det store forskjeller fra merke til merke. CC-kremer kommer, som BB-kremer, også i stadig flere fargenyanser, og det blir derfor enklere å finne fargen som passer nettopp din hud.

CC-kremer passer for deg som hovedsakelig ønsker å korrigere fargeforskjeller i ansiktet, som for eksempel rødhet, men som fortsatt ønsker et alt i ett-produkt for enkelhets skyld.

 

DD-Cream

DD-kremer står foreløpig for Daily Defense. DD-kremer er en kombinasjon mellom CC- og BB-kremer, men skal være mer dekkende og ha større fokus på pleie og antialdring av huden både umiddelbart og over tid. SPF er sentralt i en DD-Cream.

 

EE-Cream

«Even Enlight" skal fortelle deg at her snakker vi om et produkt som jevner pigmenteringen og samtidig gir glød til overhuden. Produktene inneholder også ofte ingredienser som motvirker frie radikaler, virker beroligende og hemmer utviklingen av ny pigmentering.

 

Ingen av disse produktene er god nok hudpleie til en voksen hud! Det er begrenset plass til aktive ingredienser i ett og samme produkt, så for virkelig effekt slipper du ikke unna å bruke serum og/eller dagkrem under.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Solkrem til påskeferien tilpasset din hudtype
Solkrem til påskeferien tilpasset din hudtype

av Anki Hansen

I påsken blir det ofte mer uteliv på de fleste av oss. I tillegg er solen sterkere når våren nærmer seg, og vi møter den med vinterblek hud, der pigmentcellene har ligget i dvale. Det tar noen dager i solen før de beveger seg opp til hudoverflaten og gjør oss brune, eller rettere sagt: beskytter oss slik de skal gjøre. Les mer

Les mer

Hvor sterk er egentlig solen?
Hvor sterk er egentlig solen?

av Anki Hansen

De fleste er klar over behovet for solfaktor på stranden. Men hva med påskefjellet, eller i solveggen i byen? Når bør du begynne å beskytte deg, hvis du ikke er en av de som bruker SPF hele året? Og hvor sterk er egentlig solen? Les mer

Les mer

Dette bør du ta med på påskeferie
Dette bør du ta med på påskeferie

av Anki Hansen

Jeg pakker alltid for mye i toalettmappen. Den inneholder til enhver tid produkter til alle tenkelige og utenkelige hendelser og temperaturer. Les mer

Les mer