Hudpleie til ung hud

Hudpleie til ung hud

av Anki Hansen

De fleste opplever endringer i huden som tenåringer. Dette skyldes stort sett hormoner, men kan også være relatert til mat eller trening. Uansett er det på tide å innføre en enkel hudpleierutine når huden ikke er helt i balanse.
Ungdom har ikke råd til de dyreste produktene, men bør uansett ikke teste ut alternative løsninger hvor du ikke vet hva resultatet blir. Skaper du ubalanse i huden vil du slite lenger og du må kanskje gå mer drastisk til verks.

 

Valg av hudpleieprodukt til ungdom

Gode ingredienser og enkel hudpleierutine trenger ikke være så omfattende, eller dyrt. Produktene din mor bruker er mest sannsynlig alt for aktive og kan i verste tilfelle føre til en eskalering av dine hudproblemer. Oppsøk en terapeut og fortell hvilket budsjett du har og hvilket resultat du ønsker deg.

 

Bytt ut såpestykket!

Såpestykket du vasker hendene med har feil pH i forhold til huden din og er alt for aggressivt mot huden i ansiktet. Dette skaper irritasjon som igjen fører til mer akne. Gå over til en rens til ansiktet. Gjerne med innhold av salisylsyre eller andre ingredienser som er effektive mot akne.

En gelebasert rens foretrekkes ofte da den etterlater huden med en veldig ren følelse. Bruk denne rensen morgen og kveld! På kvelden fjerner du makeup, forurensning og avfallsstoffer som huden skiller ut. På morgenen fjerner du avfallsstoffer huden renser ut når du sover. Dette skal ikke ligge på huden, da det vil irritere og tette porene og dermed gi mer akne.

 

Fuktighet!

Bruk alltid en fuktighetskrem! All hud trenger fuktighet, selv aknehud. Det den ikke trenger er fett. Får den ikke fuktighet vil den signalisere til underhuden at det er tørt på overflaten og underhuden vil dermed produsere mer talg (det er dette som smører huden).

Talget fører til mer akne for deg som plages av dette. Velg en lett fuktighetskrem. Gjerne en som er beregnet til blandingshud eller akne, slik at den behandler denne tilstanden i tillegg. Kremen kan gjerne også virke mattende.

 

Peeling og maske

Bruk peeling og maske ukentlig! Peelingen fjerner døde hudceller fra hudoverflaten. Disse har en tendens til å bli liggende og tette porene, hvilket gir mer akne. Fjerner man disse ukentlig vil du dempe fremtidige akneutbrudd, samtidig som produktene du bruker virker bedre.

Du kan velge en dyptrensende maske, til bruk etter peelingen. Denne vil rense i dybden, klargjøre porene og fjerne overskuddstalg fra hudoverflaten.

 

SPF til ungdom

Kjedelig? Men dette er faktisk det viktigste du kan gjøre for god hudhelse i alle aldre. Ikke bare vil du forebygge hudkreft, men du vil også forebygge tidlig hudaldring BIG TIME! Solen er 90% av årsaken til tidlige rynker og pigmentflekker. Dette tenker du helt sikkert ikke på nå, men jeg kan love deg at du vil være svært glad for at du tok hensyn til dette når du blir litt eldre.

Bruk minst SPF 15 i solen og gjerne en dagkrem tilpasset din hud med innhold av samme SPF, året rundt. Det finnes solkrem som er lett i konsistensen og ikke føles klissete.

 

Hvis huden din klarer seg selv trenger du ikke gjøre annet enn å bruke SPF og tilføre litt fuktighet innimellom. De fleste opplever imidlertid at huden trenger litt hjelp, fra ganske ung alder. Det skal ofte bare et par produkter til for å gjøre en forskjell på ung hud.

Rens og krem holder, så lenge du velger riktige produkter. Prøver du deg frem på egen hånd kan du skape ubalanse i huden som blir mer omfattende å få i balanse. Spør alltid en hudterapeut om råd før du velger produkt.

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Hvilken syre velger du til huden din
Hvilken syre velger du til huden din

av Anki Hansen

Fruktsyre tok hudpleiebransjen med storm for en del år siden, revolusjonerte resultatene i alle behandlinger. I kjølvannet kom også en del reaksjoner. Fruktsyre er fremdeles et svært nyttig verktøy i behandlingen av problemhud, men vi har lært mer om hyppighet, mengde og type fruktsyre som brukes. Her får du en kort innføring:

Les mer

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer

Dette er viktig for huden din i høst
Dette er viktig for huden din i høst

av Anki Hansen

Om sommeren føler vi oss freshe, og huden virker velfungerende og frisk. Vi får påfyll av d-vitamin og en frisk farge. Vi vet alle at denne følelsen ikke er vedvarende. Faktisk kan mange føle at huden forverres dramatisk om høsten. Hva skyldes egentlig dette? Hva kan du gjøre for å bevare den sunne gløden?

Les mer