Havre i hudpleieprodukter

Havre i hudpleieprodukter

av Anki Hansen

Havre har vært brukt til hudpleie i en årrekke og er fremdeles en ingrediens vi bruker mye. Betaglukan er et polysakkarid som vanligvis blir utvunnet fra havre eller gjær. Resultatene fra et studie ved University of Alberta i Canada ble publisert i  International Journal of Cosmetic Science (august 2013), og viste at betaglukaner utvunnet av havre kan påføres lokalt og gi gunstige resultater. 

Funnene var spesielt viktige fordi de viste at betaglukanmolekylene er i stand til å trenge gjennom huden. I mange år har leger og forskere trodd at molekylene ikke var i stand til det. Men funnene i denne studien beviser altså det motsatte. Dette har betydning for fjerning av fine linjer og rynker, og behandling av visse hudproblemer.

Det ble også oppdaget at betaglukaner kan fremme sårheling og redusere arr etter operasjoner. Disse kraftige polysakkaridene har altså en dobbelt virkning: hudens immunforsvar blir bedre, samtidig som du vil oppleve en reversert hudaldring.

 

Havre på huden

Som ingrediens i hudpleie har den fuktighetsgivende og svært beroligende effekt på huden. Den motvirker samtidig irritasjon i huden. Hele havren brukes i noen produkter, men kun uttrekk brukes mer konsentrert i andre produkter.

 

Havresukker

Havresukker virker oppstrammende og utglattende, og brukes ofte i liftingprodukter.

 

Betaglukan

Denne ingrediensen virker svært betennelsesdempende, beroligende, kløestillende og fuktighetsgivende. Dette er perfekt for en stresset og sliten hud, og en hud som befinner seg i en betennelsestilstand. På denne måten vil betaglukan bedre hudhelsen, og forhindre og reparere hudskade (som aldring).

 

Fordeler med havre i hudpleieprodukter?

  1. Bevarer hudens fuktighetsnivå ved å danne et okklusivt lag på overflaten som holder vann inne i huden
  2. Inneholder saponiner som gir en forsiktig peeling
  3. Virker fuktighetsgivende, virker beroligende og har nærende egenskaper
  4. Reduserer betennelse, noe som gjør den ideell for behandling av inflammatoriske hudtilstander
  5. Beskytter huden mot irritasjon forårsaket av Sodium Lauryl Sulphate (SLS: såpestoff som skummer)
  6. Har antioksidantegenskaper på grunn av tilstedeværelsen av forskjellige typer fenoler, inkludert ferulinsyre og koffeinsyrer
  7. Inneholder flavanoider som er sterke UVA-skjermer (de absorberer UVA)
  8. Er ikke-irriterende og har lavt allergifremkallende potensiale
  9. Passer alle hudtyper, inkludert sensitiv og problemhud som kviser, eksem og psoriasis
  10. Er et billig og lett tilgjengelig ingrediens!

 




Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter



Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer