Er det ok å bruke anti age produkter når du er 20 år?

Er det ok å bruke anti age produkter når du er 20 år?

av Anki Hansen

Mange unge mennesker bruker anti-age produkter og injeksjoner for å bevare sin ungdommelige hud. Er dette nødvendig? Eller er det i det hele tatt sunt?

Tanken er nok at de ønsker å bevare den sunne, spenstige huden de har som 20 åringer.

Og det er en god ide!

Forebygge er langt mer effektivt og mindre kostbart enn å panikkbehandle når linjene dukker opp. Men en hud uten linjer har ikke behov for de mest aktive anti-age ingrediensene.
Det har du først når de første linjene begynner å dukke opp. For å holde ved like den sunne unge huden bør du være flink til å rense og å bruke en dag- og nattkrem som gir deg masse fuktighet og antioksidanter.

 

Små linjer rundt øynene og tørr, stram hud har behov for mild pleie i 20-årene!

Starter du for tidlig med ingredienser som retinol kan du risikere å irritere huden og til og med skade den. Irritasjon fører i første omgang til at huden beskytter seg ved å produsere mer talg og mer døde hudceller, dette vil ikke ta vare på din sunne, unge hud.

Det vil i stedet gjøre den grå, gusten og mer linjete. Retinol gir en fornyelse av huden, hvilket du ikke trenger når du er 20 år! Dette kan medføre skade i huden som blir langt mer alvorlig enn litt tørrhet.

 

Anti-age produkter har til hensikt å øke cellefornyelsen, siden denne prosessen går saktere når man blir eldre. I 20-årene går denne prosessen som den skal. Å øke farten ytterligere vil bare gi deg en irritert hud.

Disse produktene er ofte tunge og kan blokkere porene til en ung hud, dette medfører mer acne og vil være veldig uheldig for en fet-/ kombinert hud. I tillegg er jo produktene ofte svært kostbare, det  er rett og slett bortkastet bruk av penger.

Det finnes unntak fra alle regler. I dette tilfellet gjelder det unge mennesker som har vært utsatt for traumer, sykdom eller alvorlige hudproblemer. De kan ha behov for andre type ingredienser enn sine venner, men dette bør alltid skje i samarbeid med en hudlege eller hudterapeut!

 

Hvordan skal en hud i 20-årene behandles for å forebygge tidlig hudaldring?

  • Bruk SPF! Minst SPF 15 i solen, i form av en god solkrem. Resten av året kan du med fordel bruke en foundation eller fuktighetskrem med SPF. Dette er den beste investeringen du kan gjøre for din egen hud!
  • Fuktighet! Gode fuktighetsprodukter vil både tilføre mye fuktighet, men også sørge for at hudbarrieren er intakt slik at du ikke mister mer fuktighet enn du klarer å tilføre.
  • Rens huden! Fjern alltid makeup, smuss og avfallsstoffer fra huden. Blir dette liggende skaper det irritasjon, tette porer og fuktighet vil ikke trekke inn.

Ønsker du å gå et steg videre i din hjemmepleie kan du med fordel bruke krem eller serum med innhold av antioksidanter. Disse vil bekjempe og reparere skade i huden som skyldes stress, forurensning og annen irritasjon på huden. Antioksidanter bekjemper frie radikaler, som ellers ville ødelegge collagenet i huden og føre til fine linjer.

 

Konklusjon: du trenger ikke anti-age produkter i 20 årene! Du trenger en god daglig hudpleierutine som inkluderer grundig rensAnki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Masker til tørr hud
Masker til tørr hud

av Anki Hansen

Tørr eller dehydrert hud er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne. Les mer

 

Les mer

Opplever du tørr hud på vinteren?
Opplever du tørr hud på vinteren?

av Anki Hansen

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø. Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Les mer

Les mer

Hva er egentlig Niacinamid?
Hva er egentlig Niacinamid?

av Anki Hansen

Niacinamid er en aktiv form for  B3-vitamin. Det er et svært etterspurt ingrediens i hudpleieprodukter. Den kalles «ingrediensen som virker mot alt». Noen serier selger produkter med dette som eneste ingrediens, mens andre bruker det sammen med andre ingredienser. Elixir har gjort niacinamid kjent i Norge, men dette er ikke en ukjent ingrediens i den profesjonelle hudpleiebransjen.

Les mer