Er det ok å bruke anti age produkter når du er 20 år?

Er det ok å bruke anti age produkter når du er 20 år?

av Anki Hansen

Mange unge mennesker bruker anti-age produkter og injeksjoner for å bevare sin ungdommelige hud. Er dette nødvendig? Eller er det i det hele tatt sunt?

Tanken er nok at de ønsker å bevare den sunne, spenstige huden de har som 20 åringer.

Og det er en god ide!

Forebygge er langt mer effektivt og mindre kostbart enn å panikkbehandle når linjene dukker opp. Men en hud uten linjer har ikke behov for de mest aktive anti-age ingrediensene.
Det har du først når de første linjene begynner å dukke opp. For å holde ved like den sunne unge huden bør du være flink til å rense og å bruke en dag- og nattkrem som gir deg masse fuktighet og antioksidanter.

 

Små linjer rundt øynene og tørr, stram hud har behov for mild pleie i 20-årene!

Starter du for tidlig med ingredienser som retinol kan du risikere å irritere huden og til og med skade den. Irritasjon fører i første omgang til at huden beskytter seg ved å produsere mer talg og mer døde hudceller, dette vil ikke ta vare på din sunne, unge hud.

Det vil i stedet gjøre den grå, gusten og mer linjete. Retinol gir en fornyelse av huden, hvilket du ikke trenger når du er 20 år! Dette kan medføre skade i huden som blir langt mer alvorlig enn litt tørrhet.

 

Anti-age produkter har til hensikt å øke cellefornyelsen, siden denne prosessen går saktere når man blir eldre. I 20-årene går denne prosessen som den skal. Å øke farten ytterligere vil bare gi deg en irritert hud.

Disse produktene er ofte tunge og kan blokkere porene til en ung hud, dette medfører mer acne og vil være veldig uheldig for en fet-/ kombinert hud. I tillegg er jo produktene ofte svært kostbare, det  er rett og slett bortkastet bruk av penger.

Det finnes unntak fra alle regler. I dette tilfellet gjelder det unge mennesker som har vært utsatt for traumer, sykdom eller alvorlige hudproblemer. De kan ha behov for andre type ingredienser enn sine venner, men dette bør alltid skje i samarbeid med en hudlege eller hudterapeut!

 

Hvordan skal en hud i 20-årene behandles for å forebygge tidlig hudaldring?

  • Bruk SPF! Minst SPF 15 i solen, i form av en god solkrem. Resten av året kan du med fordel bruke en foundation eller fuktighetskrem med SPF. Dette er den beste investeringen du kan gjøre for din egen hud!
  • Fuktighet! Gode fuktighetsprodukter vil både tilføre mye fuktighet, men også sørge for at hudbarrieren er intakt slik at du ikke mister mer fuktighet enn du klarer å tilføre.
  • Rens huden! Fjern alltid makeup, smuss og avfallsstoffer fra huden. Blir dette liggende skaper det irritasjon, tette porer og fuktighet vil ikke trekke inn.

Ønsker du å gå et steg videre i din hjemmepleie kan du med fordel bruke krem eller serum med innhold av antioksidanter. Disse vil bekjempe og reparere skade i huden som skyldes stress, forurensning og annen irritasjon på huden. Antioksidanter bekjemper frie radikaler, som ellers ville ødelegge collagenet i huden og føre til fine linjer.

 

Konklusjon: du trenger ikke anti-age produkter i 20 årene! Du trenger en god daglig hudpleierutine som inkluderer grundig rens



Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter



Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer