Tegn på at du bruker feil hudpleieprodukt ⬇️

Tegn på at du bruker feil hudpleieprodukt ⬇️

av Anki Hansen

Hvordan kan du være sikker på at du bruker det beste hudpleieproduktet for din hud?

Det er så mange gode alternativer på markedet. Det finnes ikke kun en serie som passer din hud. Vi merker ganske raskt når vi synes vi får fremgang av produktene, men når vet du om du bruker feil produkt? Kan det hende produktet du har kjøpt gjør mer skade enn nytte. DET er faktisk ganske enkelt å finne ut.  Du kan ikke avfeie et produkt etter et par dagen, du må gi det noen uker før du ser hva det virkelig gjør med huden din.

Det finnes likevel noen helt klare tegn på at huden ikke får det den trenger:

 

 

Kløe og rødhet

Noen produkter gir en lett rødme i et par minutter etter påføring, dette er ok. Hvis du derimot opplever lengre rødme og kløe samtidig har du sannsynligvis reagert allergisk på noe i produktet. Det vanligste å reagere på er duftstoffer eller konserveringsmidler, men du kan også reagere allergisk på andre ingredienser.

Er du usikker på om du tåler et produkt kan du selv utføre en patch-test: test en liten mengde produkt på innsiden av armen for å se etter reaksjon, før du påfører det i hele ansiktet.

 

 

Brennende følelse og ekstrem rødhet

Når du påfører en peeling er det normalt å kjenne litt lett kløe og se litt rødhet i huden. Hvis dette, derimot, utvikler seg til en ekstremt brennende følelse og kraftig rødme kan det være et tegn på at du bruker et produkt som er for sterkt for deg. Noen føler at dette er et tegn på at produktet virker godt. Det kan til en viss grad stemme. Produktet virker, men om du bruker et produkt som virker FOR kraftig så vil du ikke få noe godt resultat. Dette medfører i stedet at hudens beskyttelsesmekanisme settes i gang; huden produserer mer talg og flere døde hudceller. Dette produktet bør du ikke fortsette med!

 

 

Flassende, stram hud.

Har du en tørr hud og går til innkjøp av mattende produkter som skal redusere blankhet i huden, gjør du en stor tabbe. Huden vil bli tørr og småflasse, i stedet for å bli myk og smidig. Det samme skjer om du har en fet hudtype og kjøper en veldig rik, tung krem. Da vil du mest sannsynlig oppleve en økt talgproduksjon og en veldig blank hudoverflate.

Opplever du ekstrem tørrhet og flassing skyldes dette ofte at du overdriver bruken av syrer i produktene dine. Eller rett og slett perler huden for ofte. Fortsetter du denne behandlingen vil du skape en kraftig forstyrrelse og irritasjon i huden som vil ta lang tid å reparere. Med det samme du opplever rødhet og flassing bør du stoppe behandlingen du holder på med og la huden få ro en stund. Det betyr; ingen peeling eller syreholdige produkter før huden er helt i balanse igjen. Se gjerne over innholdsfortegnelse på alle dine produkter slik at du er helt sikker på hva du skal ta en pause fra.  Spør din hudterapeut om du trenger hjelp! Når du vil innføre slike produkter igjen er det viktig at du ikke sikter mot like kraftig behandling og at du trapper opp med.

 

Lurer du på noe kan du henvende deg til en av våre klinikker eller til en online konsultasjon på vår nettside. 

 

Lykke til!
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie

Slik velger du riktig renseprodukt
Slik velger du riktig renseprodukt

av Anki Hansen

Les mer

Poser under øynene
Poser under øynene

av Anki Hansen

Hevelser rundt øynene kan bestå av vann eller fett. Vannansamling er lettere å bli kvitt enn fettansamling. For å unngå hovne øyne bør du altså i første omgang passe på å få nok søvn, stresse mindre, redusere inntak av salt og alkohol og drikke mye rent vann.

Les mer

Akne på ung hud
Akne på ung hud

av Anki Hansen

Det finnes vel knapt noe mer frustrerende enn ungdomsakne! Kombinert med hormoner som herjer i kroppen er det ikke uvanlig at dette går på psyken løs. Det er derfor viktig å ta på alvor!

Les mer