Slik velger du riktig renseprodukt

Slik velger du riktig renseprodukt

av Anki Hansen

Dusjsåpe eller håndsåpe skal ALDRI brukes i ansiktet. Disse produktene er for tøffe for denne huden og irriterer med helt feil pH.

 

Dette skal et renseprodukt gjøre:

  1. Fjerne avfallsstoffer som samles på huden i løpet av dagen fjernes, slik at ditt serum og din krem trekker bedre inn i huden.
  2. Fjerne make-up og forurensing som vil irritere huden om det blir liggende. Irritasjon skaper økt talgproduksjon, større porer og rødhet. 
  3. Rens på morgenen fjerner avfallsstoffene du skiller ut når du sover i stedet for at dette blandes med krem eller make-up. Dette gir mindre irritasjon og dermed mindre talg og døde hudceller og til slutt en god hudhelse og lekker glød
  4. En rens kan tilpasses din hudtype og dermed tilføre ingredienser din hud har nytte av, ved siden av å rense huden.
  5. Du får aldri maksimal effekt av gode hudpleieprodukter uten å rense huden. 

 

 

Rens til tørr hud

Målet med denne rensen er å vaske godt uten at huden føles tørr og stram etterpå.  Dette betyr at du bør velge en krem-, eller oljebasert rens.  Produktet kan med fordel inneholde fuktighetsgivende ingredienser slik at de tilfører fuktighet ved siden av å rense.

Er du ekstremt tørr skal du ikke vaske bort denne rensen med vann, men kun tørke bort restene med bomull eller cleanex.

Rens for aknehud

De som har denne hudtypen føler ofte at de må peele huden for å få den helt ren.  Dette er faktisk helt feil. Bruk av sterke renseprodukter eller for hyppig peeling av huden kan faktisk virke mot sin hensikt på slik hud.  Med mindre du er under kontrollert behandling med veiledning av en hudterapeut vil jeg anbefale å ikke gå så kraftig til verks.

Bruk gjerne en rens med litt syre på kvelden eller eventuelt 2-3 ganger i uken, dette vil gi deg nok eksfolierende effekt og kan holde porene rene, uten at det øker talgproduksjoenen. Salisylsyre er en antibakteriell syre som du gjerne kan se etter i et renseprodukt.

Velg gjerne en gel eller foam til rens av slik hud, da dette har en tendens til å føles «renere» om du produserer for mye talg.

Rens til kombinert hud

Her er trikset å finne en rens som fjerner overskuddstalg, samtidig som den ikke tørker ut huden. Gele- eller leirekonsistens er ofte det beste til denne hudtypen, de vil gi en grundig rens uten at ingrediensene tørker ut huden.

Rens til sensitiv hud

Her er det ekstremt viktig å rense uten at du irriterer huden i det hele tatt. Bruk alltid produkter som er merket «gentle» eller  «for sensitiv skin». Krem eller melkekonsistens er alltid best, foam og gel er ofte for kraftig kost.  Noen er til og med så sensitive at de ikke kan fjerne renseproduktet med vann, spør da etter produkt du kan tørke av med bomull eller cleanex.

Rens til normal hud

Vet ikke om det lenger finnes noe vi kan kalle for normal hud. Men er du så heldig å ha en hud omtrent uten problemer så kan du se etter renseprodukter som effektivt fjerne makeup, uten å tørke ut. Gel, foam og melk er alle gode alternativer. Du trenger IKKE produkter med eksfolierende ingredienser til denne hudtypen.

 

 

 

Husk!  Huden skal aldri føles stram og tørr etter rens, den skal føles myk og behagelig.

Her finner du våre renseprodukter: Scandinavian Beauty rens
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie

Tegn på at du bruker feil hudpleieprodukt ⬇️
Tegn på at du bruker feil hudpleieprodukt ⬇️

av Anki Hansen

Hvordan vet du at du bruker det beste hudpleieproduktet for din hud? Det er så mange gode alternativer på markedet. Det finnes ikke kun en serie som passer din hud. Vi merker ganske raskt når vi synes vi får fremgang av produktene, men når vet du om du bruker feil produkt?

Les mer

Poser under øynene
Poser under øynene

av Anki Hansen

Hevelser rundt øynene kan bestå av vann eller fett. Vannansamling er lettere å bli kvitt enn fettansamling. For å unngå hovne øyne bør du altså i første omgang passe på å få nok søvn, stresse mindre, redusere inntak av salt og alkohol og drikke mye rent vann.

Les mer

Akne på ung hud
Akne på ung hud

av Anki Hansen

Det finnes vel knapt noe mer frustrerende enn ungdomsakne! Kombinert med hormoner som herjer i kroppen er det ikke uvanlig at dette går på psyken løs. Det er derfor viktig å ta på alvor!

Les mer