Tørr vinterhud

Hudpleie vinter


Tørr vinterhud


Alle opplever tørr hud innimellom. Noen har kronisk tørr hud, som innebærer at man mangler både fettstoffer, fuktighet og god beskyttelse. Andre opplever tidvis tørr hud. I dette tilfellet snakker vi om mangel på fuktighet.

Om vinteren opplever nesten alle hudtyper tørrhet i form av mangel på fuktighet, som kan by på utfordringer i valg av hudpleieprodukter. Les mer.

Masker til tørr hud


Tørr eller dehydrert hud er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne.

 

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. Du kan sjekke om din hud er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Dukker det opp små linjer, nesten som på plastfolie, er det en indikasjon på dehydrert hud. Les mer.

Tørre lepper


Om vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft.

Fuktigheten trekkes formelig ut av leppene, og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet. Les mer.