Tørre lepper ?

Tørre lepper ?

av Anki Hansen

Huden på leppene er tynnere enn ellers i ansiktet, og derfor enda mer utsatt for irriterende elementer. Leppene har heller ikke den naturlige oljeproduksjonen som resten av ansiktet har.

Om vinteren er det mindre fuktighet i luften, både inne og ute. Det lille lageret fuktighet leppene selv har forsvinner raskt i slik luft. Fuktigheten trekkes formelig ut av leppene, og selv med en normal beskyttelsesbarriere på leppene vil du ikke kunne motstå dette fuktighetstapet.

Har leppene allerede sprukket, forsvinner fuktigheten raskere enn du klarer å tilføre ny.

 Lepper

 

Dette kan du gjøre når du opplever tørre lepper:

Peel leppene: Ikke plukk av tørre flak fra leppene! Peel i stedet. Det finnes flere peelinger utviklet spesielt for det sarte området på leppene. Resultatet blir så mykt og deilig! Peelingen inneholder ofte pleiende ingredienser i tillegg. Som tilleggseffekt vil leppestiften sitte bedre og se mye freshere ut etter en peeling.

 

Ha alltid pleie til leppene i nærheten: Ha alltid en god leppepomade i nærheten. En i alle vesker, en på badet, kontoret, skijakken, nattbordet og i bilen. Slik vil du alltid bli minnet på å smøre leppene.

 

Ikke slikk på leppene! Selv om det er lettere sagt enn gjort: forsøk å ikke slikke på leppene. Vannet du føler hjelper i et par sekunder vil trekke ut enda mer fuktighet og gjøre leppene tørrere på sikt.

 Tørre lepper

 

Husk også å beskytte tørre lepper i solen!

Bruk SPF når du er utendørs. Leppene er alltid mest utsatt for hudkreft, på grunn av den naturlige mangelen på fett og fuktighet. Huden er tynnere her, og vi glemmer ofte å beskytte leppene mot solen. Sprukne lepper er enda mer utsatt for å få hudkreft, så det er viktig å bruke en leppebalm med SPF i dette området.

 

Har du en luftfukter hjemme? Det kan hjelpe mot tørr hud både på lepper, ansikt og resten av kroppen i tørre perioder.
Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter
Flere innlegg om Vinter

Pass på dette i vinter!
Pass på dette i vinter!

av Anki Hansen

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø. Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Les mer

Les mer

Tørr vinterhud
Tørr vinterhud

av Anki Hansen

Alle opplever tørr hud innimellom. Noen har kronisk tørr hud, som innebærer at man mangler både fettstoffer, fuktighet og god beskyttelse. Andre opplever tidvis tørr hud. I dette tilfellet snakker vi om mangel på fuktighet. Les mer

Les mer

Hva bør et hudpleieprodukt koste?
Hva bør et hudpleieprodukt koste?

av Anki Hansen

Høy pris på et hudpleieprodukt kan enten bety at det brukes ingredienser som koster mye, eller det kan bety at du betaler for merkevaren og dermed brandingen (markedsføringen) av dette produktet.

Les mer