Pass på dette i vinter!

Pass på dette i vinter!

av Anki Hansen

Alle hudtyper blir tørrere på vinteren. Dette oppleves ikke som et problem for alle, men tørrheten fører alltid til dårlig funksjon i hudens celler og dette kan resultere i sensitivitet, tørrhet og til og med akne på sikt.

 

Hva er tørr hud?

Når hudterapeuter snakker om tørr hud bruker de uttrykket «dehydrert» om hud som mangler fuktighet, og «tørr» om hud som mangler fett.

De fleste utenfor bransjen vet ikke hva som er forskjellen, og betegner begge tilstander som «tørr hud». I dette innlegget kan du lese om dehydrert hud, som vi alle sliter med fra tid til annen.

 La oss avklare hva dehydrert hud er

Dette er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne. Det er vanlig at huden blir mer dehydrert på vinteren, etter sykdom eller etter en tøff behandling. 

 

 

Hva kjennetegner dehydrert hud?

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø.

Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Dukker det opp små linjer, nesten som på plastfolie, er det en indikasjon på dehydrert hud. Du kan også forsøke med et lett klyp på huden under øynene. Hvis huden bruker litt tid på å sprette tilbake når du slipper, er huden din definitivt dehydrert.

 

 

Hvordan behandle dehydrert hud?

  1. Bruk en mild rens, morgen og kveld, som effektivt fjerner makeup og forurensing uten å tørke ut huden. En melk eller krem konsistens passer godt. Du kan også med fordel forsøke en oljerens. Du kan prøve denne, eller denne.
  2. Bruk peeling! Hvis du ikke fjerner de døde, tørre hudcellene som blir liggende på hudoverflaten, vil du ikke få maksimal effekt av hudpleieproduktene dine. Etter en peeling vil de aktive stoffene trekke godt inn i huden og gi bedre resultater.Finn en peeling som passer din hud, og bruk den 1-2 ganger i uken. Her har du 2 gode alternativer i  Babor Peeling og Elixir Pads.
  3. Sørg for at fuktighetskremen din inneholder masse fuktighet, men ikke nødvendigvis fett. Kremen skal etterlate en tynn, beskyttende hinne på huden slik at du ikke mister mer fuktighet enn du klarer å tilføre. Elixir rich cream 
  4. Et fuktighetsserum kan med fordel brukes under kremen for økt effekt. Et serum trekker med seg de aktive ingrediensene i kremen dypere ned i huden, i tillegg til at den i seg selv også er svært aktiv. gode alternativer er Moisture Plus Ampulle eller Hyaluron serum fra Dr. Scrammek.
  5. Bruk SPF på dagtid! Solens stråler vil alltid virke uttørkende. Doctor Babor protecting balm SPF 50 og Elixir Hydractil Daily Defence SPF 15 er to gode alternativer her.

Er du usikker kan du booke en gratis videokonsultasjon her. Eller du kan kontakte en av våre klinikker her.

Fortsatt god vinter!
Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter
Flere innlegg om Vinter

Tørr vinterhud
Tørr vinterhud

av Anki Hansen

Alle opplever tørr hud innimellom. Noen har kronisk tørr hud, som innebærer at man mangler både fettstoffer, fuktighet og god beskyttelse. Andre opplever tidvis tørr hud. I dette tilfellet snakker vi om mangel på fuktighet. Les mer

Les mer

Hva bør et hudpleieprodukt koste?
Hva bør et hudpleieprodukt koste?

av Anki Hansen

Høy pris på et hudpleieprodukt kan enten bety at det brukes ingredienser som koster mye, eller det kan bety at du betaler for merkevaren og dermed brandingen (markedsføringen) av dette produktet.

Les mer