Super ingrediensen du må bruke på huden din

Super ingrediensen du må bruke på huden din

av Anki Hansen

Skal du se etter èn ingrediens i din dagkrem, la det være Hyaluronsyre

En gjennomsnittlig person på 70 kg har ca 15 gram hyaluronsyre i kroppen. En tredjedel av dette brytes ned og reproduseres daglig, i en syklus som gjør at hyaluronsyrens kvalitet opprettholdes.

Hyaluronsyre er en viktig bestanddel av grunnsubstansen i bindevev, -også i huden. Den finnes også i leddvæske og i væsken i øyet. Mengden hyaluronsyre avtar med alderen, noe som gjør at leddene kjennes stivere og huden mister volum.

 

Binder STORE mengder fuktighet i huden!

Hyaluronsyre er sammensatt av to ulike sukkerstoffer som binder store mengder fuktighet. Hyaluronsyre kan binde mer vann i huden enn noen annen fuktighetsfaktor, og har derfor en helt unik evne til å øke hudens fuktighetsnivå.

 

Trekker hyaluronsyre inn i huden?

Hyaluronsyre-molekylene er veldig store og vil ikke kunne trekke lett ned i huden når de tilsettes hudpleieprodukter, men saltet av hyaluronsyren, natriumhyaluronat, er mindre molekyler som virker mer fuktighetsgivende dypt i huden. En kombinasjon av disse to variantene gir fantastisk fuktighetsgivende effekt og vil plumpe opp linjer og rynker nedenfra.

Tidligere utvant man hyaluronsyre fra hanekammer, men man bruker nå bioteknologi for å fremstille både hyaluronsyre og natriumhyaluronat. Molekylene er identiske til de vi har i huden fra før og er derfor veldig godt tolerert.

Hyaluronsyre og natriumhyaluronat finnes i serum, kremer og masker, og er et av ingrediensene du absolutt bør ha i ditt hudpleieprogram!

 

Hyaluronsyre funfact:

 

  • Injeksjonsbehandlinger med det som kalles «fillers» er stort sett basert på stabilisert hyaluronsyre. Her sprøyter man inn stoffet i linjer og rynker, slik at volum øker og linjer glattes ut.

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Hvordan oppnå lekker glød på 4 uker
Hvordan oppnå lekker glød på 4 uker

av Anki Hansen

Enten det er snakk om et bryllup, en fest eller et selskap du har gledet deg til. Klart du bør starte minst seks uker før festen for å oppnå maksimalt resultat på huden, men vi har ikke alltid denne tiden. Derfor har vi laget en huskeliste, for oss selv og for deg.

Les mer

Hvilken syre velger du til huden din
Hvilken syre velger du til huden din

av Anki Hansen

Fruktsyre tok hudpleiebransjen med storm for en del år siden, revolusjonerte resultatene i alle behandlinger. I kjølvannet kom også en del reaksjoner. Fruktsyre er fremdeles et svært nyttig verktøy i behandlingen av problemhud, men vi har lært mer om hyppighet, mengde og type fruktsyre som brukes. Her får du en kort innføring:

Les mer

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer