Slik velger Anki solkrem til hele familien, uten at det koster for mye

Slik velger Anki solkrem til hele familien, uten at det koster for mye

av Anki Hansen

Australia ligger på verdenstoppen i forekomst av føflekkreft, eller melanom, men Norge kommer etter med kraftig økende forekomst og dødelighet. Fortsetter vi som nå, kan vi slå Australia! For meg kan det innimellom virke som om dette er et mål for oss nordmenn, men vi bør vel heller kjempe for å komme langt ned på denne statistikken..

Australia har høy forekomst, men stabil dødelighet av melanom. I Norge er imidlertid både forekomst og dødelighet igjen kraftig økende, etter en periode på 90-tallet der kurvene flatet ut, viser tall fra Kreftregisteret. Forekomsten av melanom er mye høyere i Australia enn i Norge, men når det gjelder dødelighet er det nesten ikke forskjell, og dødeligheten i Norge fortsetter å øke.

Det kan være en kostbar affære å kjøpe solkrem til en hel familie. Og når du leser hvilke solprodukter vi anbefaler deg, så tenker du nok at budsjett for solbeskyttelse må økes betraktelig? Vi er svært opptatt av at hele familien beskytter seg godt i solen. Hele familien skal ikke ha aktive solprodukter, men hele familien skal ha SPF! Det er vi voksne som er ansvarlig for at barna våre beskyttes tilstrekkelig. Her forteller Anki hvordan hun velger solkrem til familien:

 

Når jeg velger solkrem til min hud:

Jeg koster på meg det mest aktive som finnes av hudpleieprodukter og gjør alt jeg kan for å holde aldringen av huden på avstand. Jeg vet at solen står for det meste av hudaldringen og at UVA strålene er der hele året, enten vi er inne eller ute. Derfor er det ikke nok for meg å «bare» beskytte meg med høy SPF på sommeren. Jeg vil fortsette behandlingen av min hud, ikke sette den på pause, eller i verste tilfelle ødelegge alt jeg har oppnådd i løpet av vinteren. Jeg velger solprodukt med høy SPF, som også inneholder gode ingredienser som bremser hudaldring, reparerer, fukter og tilfører masse antioksidanter. Det er begrenset hvor mange aktive ingredienser man kan putte i et og samme produkt, men jeg går for det med maksimalt innhold, og bruker gjerne denne solkremen over min meget aktive dagkrem. Jeg er opptatt av resultat og synes det er bortkastet å investere i gode produkter resten av året hvis jeg skal spare på solbeskyttelsen.

 

 

https://www.scandinavianbeauty.no/products/solar-protect-fluid-spf-50 

Denne fra Dr. Schrammek ligger alltid i vesken, i tilfelle jeg trenger påfyll i løpet av dagen. Jeg kan til og med bruke den over make-up! SOLAR+ PROTECT FLUID SPF 50 INNOVATIVT “ON TOP” PRODUKT Et «MUST HAVE» produkt i vesken i vår- og sommerhalvåret. Et trygghetsprodukt når huden utsettes for sterk UV-eksponering. Christine Schrammek er opptatt av at høyt UV-filter er en belastning for huden over tid og tilbyr derfor et perfekt «ON TOP» produkt over dine daglige kremer ved behov. kr 595

 

 

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/solprodukter/products/doctor-babor-refine-cellular-age-spot-protector-spf-30

Denne bruker jeg hver dag fordi jeg er opptatt av å behandle pigmentflekker. Dette må jeg ta hensyn til hele året.

 

 

Solkrem til mannen:

Menn er ofte ikke like hysterisk opptatt av hudaldring. De vil gjerne beskytte seg med høy SPF, som pleier litt samtidig som den er vannfast.  Det er viktig for de å smøre seg sjelden. Og kremen bør tåle aktivitet og vann, og føles lett på huden. Ikke klissete!

 

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/solprodukter/products/doctor-babor-mattifying-protector-spf30

Denne er mattende og beskytter godt. Egner seg til menn og ellers alle med litt blank hud.

 

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/solprodukter/products/ultradefense-spf-30-200-ml

Denne kommer i stor størrelse og kan brukes både av mannen og meg.

 

 

Solkrem til barna:

Barnas prioritering er å bade mest mulig og helst unngå å bli solbrent, fordi det gjør så vondt! Et vannfast solprodukt, med SPF mellom 15 og 25 passer perfekt! Jeg velger alltid solprodukt med innhold av minst mulig aktive ingredienser foruten litt fuktighet til deres hud. Jeg vil investere i deres fremtidige hud, men jeg må også passe på at det ikke blir for aktivt for barnehuden, de trenger ikke de samme pleiende ingrediensene som jeg bruker på huden min. Fuktighet, antioksidanter og SPF er topp! Ikke smør barna med din «anti-age SPF»!

 

Må solkrem koste så mye?

Når du velger hudpleieprodukter kan du bestemme deg for hvor mye du vil investere i din hud. Det finnes gode produkter i alle prisklasser. Noen ingredienser koster mer enn andre, de blir dermed også mer aktive.  Velger du disse i din daglige hudpleierutine vil jeg absolutt anbefale å legge deg på samme linje i valg av solprodukter.

 

 

 

Disse solproduktene er helt nye og et godt eksempel på hvorfor noen produkter koster litt ekstra. De er svært høyteknologiske solprodukter. De benytter til og med ingrediensteknologi som har vunnet Nobel pris! Her er jeg trygg på at alle hudens behov ivaretas like godt som resten av året. Jeg nevner et av ingrediensene her: Protec-komplekset med solsikkeekstrakt og tanniner fra tara-busken beskytter mot foto aldring forårsaket blant annet av blått lys og IR-stråling. Dette plantebaserte komplekset har spesielt høyt antioksidasjonspotensiale. Det støtter mitokondriell aktivitet, og sikrer dermed høye cellulære energinivåer, selv i tilfelle av oksidativt stress. Viktigst av alt: den inneholder et ekstrakt av cassia didymobotrya, som aktiveres i det nøyaktige øyeblikket når UV-stråler angriper DNA, og dermed beskytter huden og reparerer skader som allerede har oppstått. Klart du liker!

 

 

 

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Masker til tørr hud
Masker til tørr hud

av Anki Hansen

Tørr eller dehydrert hud er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne. Les mer

 

Les mer

Opplever du tørr hud på vinteren?
Opplever du tørr hud på vinteren?

av Anki Hansen

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø. Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Les mer

Les mer

Hva er egentlig Niacinamid?
Hva er egentlig Niacinamid?

av Anki Hansen

Niacinamid er en aktiv form for  B3-vitamin. Det er et svært etterspurt ingrediens i hudpleieprodukter. Den kalles «ingrediensen som virker mot alt». Noen serier selger produkter med dette som eneste ingrediens, mens andre bruker det sammen med andre ingredienser. Elixir har gjort niacinamid kjent i Norge, men dette er ikke en ukjent ingrediens i den profesjonelle hudpleiebransjen.

Les mer