Slik unngår du kviser etter trening

Slik unngår du kviser etter trening

av Anki Hansen

Er du en av de som tror at trening og svette er årsaken til at du får kviser? Du har litt rett, men ikke helt. Trening kan være en medvirkende årsak, men fysisk aktivitet og svetting har i hovedsak en positiv effekt på huden.

 

Trening er positivt for huden! 

Trening øker blodsirkulasjonen, bringer oksygen og næringsstoffer til hudcellene, og fjerner avfallsstoffer fra kroppen.

Svetting åpner porene og renser huden innenfra. Porer som er tette av bakterier og døde hudceller, vil også kunne åpnes av svette.

 

Som du skjønner har trening i hovedsak positiv effekt på huden. Hvis du er plaget av kviser anbefaler vi at du dusjer rett etter trening, slik at svetten ikke blir liggende på hudoverflaten. Salter og hudceller kan tilstoppe porene.

 

Unntak:

Som du skjønner har trening positiv effekt på all hud! Det finnes likevel et unntak fra denne regelen: Styrketrening kan øke risikoen for kviser. Dette er på grunn av økt produksjon av testosteron.

 

Enkle forholdsregler du kan ta for å unngå utbrudd etter trening:

  1. Fjern sminken eller begrens bruken slik at du kan svette naturlig, uten eventuelle produkter som tetter porene når de skal svette ut avfallsstoffer.
  2. Etter trening bør du ta en dusj, og benytte en mild rens til ansiktet og en mild såpe til kroppen. Det er ikke selve svetten som fører til kviser, men problemet kan forverres om du ikke renser huden godt etterpå.
  3. Unngå hard skrubbing og eksfoliering rett etter trening, da dette vil irritere huden og kunne forårsake kviser og uren hud.
  4. Dersom du ikke har mulighet til å dusje rett etter en treningsøkt, kan du eventuelt benytte uparfymerte renseservietter til å vaske av svetten.
  5. Tilfør fuktighet for å unngå tørr hud. Dehydrering er en medvirkende årsak til kviser.
  6. Siden svetting fører til væsketap, er det også viktig å drikke nok vann, både før, under og etter trening.

 

God trening!
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer