Så ofte skal dine produkter brukes

Så ofte skal dine produkter brukes

av Anki Hansen

For å oppnå resultat på huden bør du innføre en rutine med en kombinasjon av klinikkbehandlinger og daglig hjemmepleie. Klinikkbehandlingene er mer aktive og gir bedre resultater enn du kan få til hjemme, men du kan ikke droppe hjemmepleie.
Det du gjør med huden din daglig er det som vedlikeholder resultatet etter klinikkbehandlingene og som gir deg et varig resultat på huden din.

 

Det er mye snakk om overbehandling av huden. Det forekommer selvfølgelig at noen bruker mer enn anbefalt av noen produkter, fordi de tenker mer er bedre.

Slik er det ikke med hudpleie. Resultatet av overbehandling blir en litt gjennomsiktig, tynn og stram hud. Mens når du følger terapeutens råd vil du oppleve en hud i balanse. God hudhelse gir en lekker hud, rett og slett.

 

Hvor ofte skal produktene dine brukes hjemme?

 

Rens – morgen og kveld

Rens huden morgen og kveld. Rensen fjerner sminke, avfallsstoffer, forurensning, overskuddstalg og alt du ikke vil ha på hudoverflaten. Blir dette liggende vil det irritere huden og dette kan resultere i alt fra sensitivisering av huden til akne. Dine hudpleieprodukter er avhengig av renserutinen for å få maks effekt. Noen renseprodukter skal etterfølges av toner.

 

Serum, konsentrat, ampulle – morgen og kveld eller som kur

Disse produktene er aktive og småmolekylære. De skal virker på spesifike hudproblemer, de gir fuktighet, økt spenst, virker beroligende og gir huden glød. Disse produktene brukes under kremen din for å optimalisere hudpleierutinen og sørge for målrettet pleie av din hud.

Disse produktene kan brukes som kur over en gitt periode eller til daglig bruk. De kan ikke brukes alene da de ikke beskytter huden din og du må derfor bruke de under en krem.

 

Dagkrem - hver dag

En dagkrem skal pleie huden din og viktigst av alt beskytte. Den skal beskytte mot forurensning, uttørking og solens stråler. Dagkrem kommer i mange varianter, du velger den som passer din hud best. Jeg anbefaler alltid SPF i dagkremen.

 

Nattkrem - hver natt

Huden reparerer mens vi sover og vi kan dra nytte av dette ved å tilføre huden litt ekstra på natten. Bruker du en lett dagkrem kan du ofte bruke en tyngre nattkrem.

SPF i dagkremen erstattes av aktive ingredienser i nattkremen, det betyr at den blir mer aktiv og kan hjelpe hudens regenerering bedre enn en dagkrem.

Øyekrem – morgen og kveld

En egen krem i dette området er viktig for å forebygge aldring og ivareta den tynne, sensitive huden rundt øynene. Det finnes øyekremer med SPF som egner seg godt på dagtid, da bør du ha en mer pleiende øyekrem på natten.

  

Peeling – 1-2 ganger pr uke

En peeling skal fjerne døde hudceller fra hudoverflaten. Ung og sunn hud sørger for dette selv, men de fleste må ha litt hjelp. En peeling vil gi jevnere hudoverflate, hindre tilstoppninger og fremme glød i huden. Videre hudpleie vil virke best om hudoverflaten ikke er dekket av døde hudceller.

Med peeling er det dessverre også lett å overdrive. En nypeelet hud føles deilig og ren og du kan bli litt avhengig av denne følelsen. Som hovedregel er skånsom eksfoliering 1-2 ganger i uken nok. Det finnes imidlertid daglige eksfolianter som er milde nok til å bruke hver dag, akkurat som det finnes sterkere peelinger som bør brukes sjelden.

Ikke overdriv med peeling! Gjør du det terapeuten råder deg til, vil du oppleve en sunn og lekker hud. Overdriver du, stimuleres huden til økt talgproduksjon og økt produksjon av beskyttelse (døde hudceller), og i dette tilfellet vil huden fremstå som gusten og usunn.

 

Maske – 1-2 ganger pr uke

Masker er gøy! Og det finnes mange forskjellige. Masker jobber kun på det øverste hudlaget, med noen få unntak. Derfor bruker vi masker når vi ønsker en ekstra rens av hudoverflaten, litt ekstra glød eller hjelp til tørr hudoverflate. Masker kan som regel også brukes 1-3 ganger i uken, gjerne etter en peeling.

Noen få masker skal brukes sjeldnere, disse maskene får du kun kjøpt i klinikk og derfor får du god veiledning ved bruk av slike masker.

Utover dette gjør du lite skade på huden ved å bruke maske en gang eller to mer enn anbefalt, så lenge din hud ikke er sensitiv.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Endelig er kultmaskene fra MCD Beauty Life i Norge
Endelig er kultmaskene fra MCD Beauty Life i Norge

av Anki Hansen

Innovative hydrogelmasker som fyller huden med aktiv pleie og etterlater den hydrert, glatt og smidig. Maskene er laget av et unikt hydrogelmateriale som holder opptil 50 prosent mer ingrediens enn en papirmaske.

Les mer

Er du klar over hva som skjer med huden i din alder?
Er du klar over hva som skjer med huden i din alder?

av Anki Hansen

Det er ikke alltid lett å vite hvilke produkter huden vår trenger. Det fører til at vi ofte gjør kostbare bomkjøp. Om du vet hva som påvirker huden din akkurat nå, er det enklere å avgjøre hvilke produkter du bør satse på. Det er viktig å vite at all hud har visse likhetstrekk som må ivaretas, uavhengig av hudtype, i forskjellige aldre. Noen holdepunkter for din daglige hudpleierutine avgjøres derfor av hvilken aldersgruppe du befinner deg i.

Les mer

Solkrem tilpasset din hudtype
Solkrem tilpasset din hudtype

av Anki Hansen

Vår og sommer byr ofte på mer uteliv for de fleste av oss. I tillegg er solen sterkere på denne tiden, og vi møter den med vinterblek hud, der pigmentcellene har ligget i dvale. Det tar noen dager i solen før de beveger seg opp til hudoverflaten og gjør oss brune, eller rettere sagt: beskytter oss slik de skal gjøre. Les mer

Les mer