Opplever du tørr hud på vinteren?

Opplever du tørr hud på vinteren?

av Anki Hansen

Opplever du tørr hud?

Før vi besvarer dette spørsmålet er det viktig å avklare hva tørr hud er. Når hudterapeuter snakker om tørr hud bruker de uttrykket «dehydrert» om hud som mangler fuktighet, og «tørr» om hud som mangler fett.

De fleste utenfor bransjen vet ikke hva som er forskjellen, og betegner begge tilstander som «tørr hud». I dette innlegget kan du lese om dehydrert hud, som alle kan slite med fra tid til annen.

 

La oss avklare hva dehydrert hud er

Dette er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne.

 

Hva kjennetegner dehydrert hud?

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø. Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp.

Dukker det opp små linjer, nesten som på plastfolie, er det en indikasjon på dehydrert hud. Du kan også forsøke med et lett klyp på huden under øynene. Hvis huden bruker litt tid på å sprette tilbake når du slipper, er huden din definitivt dehydrert.

 

Hvordan behandle dehydrert hud?

  1. Bruk en mild rens, morgen og kveld, som effektivt fjerner makeup og forurensing uten å tørke ut huden. En melk eller krem konsistens passer godt. Du kan også med fordel forsøke en oljerens. Du kan prøve denne, eller denne.
  2. Bruk peeling! Hvis du ikke fjerner de døde, tørre hudcellene som blir liggende på hudoverflaten, vil du ikke få maksimal effekt av hudpleieproduktene dine. Etter en peeling vil de aktive stoffene trekke godt inn i huden og gi bedre resultater.Finn en peeling som passer din hud, og bruk den 1-2 ganger i uken. Her har du 2 gode alternativer i  Babor Peeling og Elixir Pads.
  3. Sørg for at fuktighetskremen din inneholder masse fuktighet, men ikke nødvendigvis fett. Kremen skal etterlate en tynn, beskyttende hinne på huden slik at du ikke mister mer fuktighet enn du klarer å tilføre. Elixir rich cream og Babor Glowing Protect Cream.
  4. Et fuktighetsserum kan med fordel brukes under kremen for økt effekt. Et serum trekker med seg de aktive ingrediensene i kremen dypere ned i huden, i tillegg til at den i seg selv også er svært aktiv. gode alternativer er Babor Hydre Plus Ampulle eller Hyaluron serum fra Dr. Scrammek.
  5. Bruk SPF på dagtid! Solens stråler vil alltid virke uttørkende. Doctor Babor protecting balm SPF 50 og Elixir Hydractil Daily Defence SPF 15 er to gode alternativer her.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!
BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!

av Anki Hansen

Adventskalenderen til Babor trenger egentlig ingen introduksjon. Alle kjenner den og alle elsker den. Den har fått konkurranse de siste årene, men troner likevel soleklart på toppen både når det gjelder design og spesielt innhold.

Les mer

Hvilken syre velger du til huden din
Hvilken syre velger du til huden din

av Anki Hansen

Fruktsyre tok hudpleiebransjen med storm for en del år siden, revolusjonerte resultatene i alle behandlinger. I kjølvannet kom også en del reaksjoner. Fruktsyre er fremdeles et svært nyttig verktøy i behandlingen av problemhud, men vi har lært mer om hyppighet, mengde og type fruktsyre som brukes. Her får du en kort innføring:

Les mer

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer