bør jeg bruke øyekrem

Må jeg bruke øyekrem?

av Anki Hansen

Er det virkelig nødvendig med et eget produkt til øyepartiet? Kan du ikke bare bruke den kremen du bruker i ansiktet?

Øyelokkene har tynnere hud enn resten av ansiktet. Ofte er dreneringen heller ikke optimal i dette området og huden klarer ikke kvitte seg like raskt med avfallsstoffer som kroppen ellers. Vi er også mer sensitive mot aktive ingredienser nær øynene. 

Kremer til øyepartiet inneholder ofte helt andre ingredienser eller lavere konsentrasjon av veldig aktive ingredienser. En del ingredienser vi gladelig bruker i ansiktet mot hudaldring vil være alt for aktivt i samme konsentrasjon rundt øynene.

 

Hvor tidlig bør du begynne med eget øyeprodukt?

Dette er like individuelt som når du begynner å pleie resten av ansiktet. Har du tørr hud eller atopisk eksem melder behovet seg tidligere.  Bruker du øyesminke hver dag? Da bør du også bruke øyekrem.

Har du ikke begynt med eget øyeprodukt når du er 30 år, så er det på høy tid! De første rynkene dukker ofte tidlig opp rundt øynene, dermed bør man starte tidligere med forebyggende antirynke produkt i dette området. Din lette fuktighetskrem duger kanskje en stund til i ansiktet, men rundt øyne må du hardere til verks.

 

Sliter du med hevelse i øyepartiet?

Hevelser rundt øyne eller mørke ringer krever helt andre typer ingredienser enn resten av ansiktet. Det finnes også øyenkremer som har litt pigment i seg, slik at mørke ringer blir mindre synlig.

 

SPF rundt øynene?

Det er viktig å beskytte også dette området mot ultrafiolette stråler fra solen, fra tidlig alder. UV stråling er den viktigste årsaken til solskader, hudkreft og rynker. Det finnes flere gode øyenkremer med SPF. Bruk disse på dagen og et pleiende produkt på natten.

 

Hvor smører jeg øyekremen?

Generelt skal øyeprodukt legges under øynene og litt under brynet (ikke ned på lokket), husk «kråketærne» på utkanten av øyet. Men det er alltid unntak fra reglen og det beste er å spørre hva som gjelder for produktet du bruker. En hudterapeut kan veilede deg til både riktig produkt og riktig påføring til din hud.

 

La gjerne øyeproduktet ligge i kjøleskapet om du opplever hevelser og slitne øyne på morgenen – da vil den kjøle deilig som bonus.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Masker til tørr hud
Masker til tørr hud

av Anki Hansen

Tørr eller dehydrert hud er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne. Les mer

 

Les mer

Opplever du tørr hud på vinteren?
Opplever du tørr hud på vinteren?

av Anki Hansen

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø. Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Les mer

Les mer

Hva er egentlig Niacinamid?
Hva er egentlig Niacinamid?

av Anki Hansen

Niacinamid er en aktiv form for  B3-vitamin. Det er et svært etterspurt ingrediens i hudpleieprodukter. Den kalles «ingrediensen som virker mot alt». Noen serier selger produkter med dette som eneste ingrediens, mens andre bruker det sammen med andre ingredienser. Elixir har gjort niacinamid kjent i Norge, men dette er ikke en ukjent ingrediens i den profesjonelle hudpleiebransjen.

Les mer