Må jeg bruke øyekrem?

Må jeg bruke øyekrem?

av Anki Hansen

Er det virkelig nødvendig med et eget produkt til øyepartiet? Kan du ikke bare bruke den kremen du bruker i ansiktet?

Øyelokkene har tynnere hud enn resten av ansiktet. Ofte er dreneringen heller ikke optimal i dette området og huden klarer ikke kvitte seg like raskt med avfallsstoffer som kroppen ellers. Vi er også mer sensitive mot aktive ingredienser nær øynene. 

Kremer til øyepartiet inneholder ofte helt andre ingredienser eller lavere konsentrasjon av veldig aktive ingredienser. En del ingredienser vi gladelig bruker i ansiktet mot hudaldring vil være alt for aktivt i samme konsentrasjon rundt øynene.

 

Hvor tidlig bør du begynne med eget øyeprodukt?

Dette er like individuelt som når du begynner å pleie resten av ansiktet. Har du tørr hud eller atopisk eksem melder behovet seg tidligere.  Bruker du øyesminke hver dag? Da bør du også bruke øyekrem.

Har du ikke begynt med eget øyeprodukt når du er 30 år, så er det på høy tid! De første rynkene dukker ofte tidlig opp rundt øynene, dermed bør man starte tidligere med forebyggende antirynke produkt i dette området. Din lette fuktighetskrem duger kanskje en stund til i ansiktet, men rundt øyne må du hardere til verks.

 

Sliter du med hevelse i øyepartiet?

Hevelser rundt øyne eller mørke ringer krever helt andre typer ingredienser enn resten av ansiktet. Det finnes også øyenkremer som har litt pigment i seg, slik at mørke ringer blir mindre synlig.

 

SPF rundt øynene?

Det er viktig å beskytte også dette området mot ultrafiolette stråler fra solen, fra tidlig alder. UV stråling er den viktigste årsaken til solskader, hudkreft og rynker. Det finnes flere gode øyenkremer med SPF. Bruk disse på dagen og et pleiende produkt på natten.

 

Hvor smører jeg øyekremen?

Generelt skal øyeprodukt legges under øynene og litt under brynet (ikke ned på lokket), husk «kråketærne» på utkanten av øyet. Men det er alltid unntak fra reglen og det beste er å spørre hva som gjelder for produktet du bruker. En hudterapeut kan veilede deg til både riktig produkt og riktig påføring til din hud.

 

La gjerne øyeproduktet ligge i kjøleskapet om du opplever hevelser og slitne øyne på morgenen – da vil den kjøle deilig som bonus.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer