Må jeg bruke øyekrem?

Må jeg bruke øyekrem?

av Anki Hansen

Er det virkelig nødvendig med et eget produkt til øyepartiet? Kan du ikke bare bruke den kremen du bruker i ansiktet?

Øyelokkene har tynnere hud enn resten av ansiktet. Ofte er dreneringen heller ikke optimal i dette området og huden klarer ikke kvitte seg like raskt med avfallsstoffer som kroppen ellers. Vi er også mer sensitive mot aktive ingredienser nær øynene. 

Kremer til øyepartiet inneholder ofte helt andre ingredienser eller lavere konsentrasjon av veldig aktive ingredienser. En del ingredienser vi gladelig bruker i ansiktet mot hudaldring vil være alt for aktivt i samme konsentrasjon rundt øynene.

 

Hvor tidlig bør du begynne med eget øyeprodukt?

Dette er like individuelt som når du begynner å pleie resten av ansiktet. Har du tørr hud eller atopisk eksem melder behovet seg tidligere.  Bruker du øyesminke hver dag? Da bør du også bruke øyekrem.

Har du ikke begynt med eget øyeprodukt når du er 30 år, så er det på høy tid! De første rynkene dukker ofte tidlig opp rundt øynene, dermed bør man starte tidligere med forebyggende antirynke produkt i dette området. Din lette fuktighetskrem duger kanskje en stund til i ansiktet, men rundt øyne må du hardere til verks.

 

Sliter du med hevelse i øyepartiet?

Hevelser rundt øyne eller mørke ringer krever helt andre typer ingredienser enn resten av ansiktet. Det finnes også øyenkremer som har litt pigment i seg, slik at mørke ringer blir mindre synlig.

 

SPF rundt øynene?

Det er viktig å beskytte også dette området mot ultrafiolette stråler fra solen, fra tidlig alder. UV stråling er den viktigste årsaken til solskader, hudkreft og rynker. Det finnes flere gode øyenkremer med SPF. Bruk disse på dagen og et pleiende produkt på natten.

 

Hvor smører jeg øyekremen?

Generelt skal øyeprodukt legges under øynene og litt under brynet (ikke ned på lokket), husk «kråketærne» på utkanten av øyet. Men det er alltid unntak fra reglen og det beste er å spørre hva som gjelder for produktet du bruker. En hudterapeut kan veilede deg til både riktig produkt og riktig påføring til din hud.

 

La gjerne øyeproduktet ligge i kjøleskapet om du opplever hevelser og slitne øyne på morgenen – da vil den kjøle deilig som bonus.
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer

Det du bør vite hvis du bruker self-tan
Det du bør vite hvis du bruker self-tan

av Anki Hansen

Har solens etterlengtede tilbakekomst ført til at de vinterhvite leggene oppleves i overkant hvite? Ikke løp til nærmeste solarium! Det finnes en sunn måte å få litt brunfarge på - både til ansikt og kropp.

Les mer

Må du egentlig rense huden så ofte?
Må du egentlig rense huden så ofte?

av Anki Hansen

Vi hudterapeuter kan ikke gjenta nok hvor viktig det er å rense huden. Likevel opplever vi stadig at mange dropper denne delen av sin hudpleierutine. Det mest sjokkerende er at de som bruker make-up dropper denne rutinen. Eller er du en av de som investerer en del tid og penger i gode hudpleieprodukter? Da dropper du vel ikke rensen?

Les mer