Hvorfor bruke maske?

Hvorfor bruke maske?

av Anki Hansen

Trenger du egentlig bruke en maske? Gjør de egentlig noen forskjell på huden din?

En maske er ikke det første du kjøper når du vil gjøre en endring på huden din, da kjøper du først og fremst rens og krem. Deretter kan du utvide med serum og nattkrem om du ikke er fornøyd med resultatet. En peeling og en maske gir god hjelp til huden, men skal ikke brukes daglig.

Hvis du må velge så velger du alltid først produktene du bruker morgen og kveld. Den kontinuerlige behandlingen av huden gir resultater. Er du utålmodig og ikke synes du får nok ut av dine daglige pleieprodukter så anbefaler vi å gå til innkjøp av peeling og maske.


Masker gir en umiddelbar boost til huden og du kan selv bestemme resultatet, de fleste kan bruke alt fra gel- til leirmasker avhengig av hva huden trenger akkurat den dagen. Det er dette som er så fint med masker. Du trenger ikke nødvendigvis bruke maske fra samme serie som dine andre hudpleieprodukter, og du trenger ikke bruke samme maske hele tiden. En maske hjelper deg med huden din der og da. Samme person kan noen ganger ha behov for en mattende maske og andre ganger en fuktighetsgivende, eller en beroligende. Masker er rett og slett gøy, da du ser raskt resultat!

 

Hvordan velger jeg maske?

Det finnes masker i alle prisklasser. Deilige masker, morsomme masker og effektive masker. Barn og ungdom som ikke sliter med huden kan ha effekt av morsomme peel-off masker eller sheetmasks formet som en tiger. Men når du virkelig vil se effekt bør du velge en høyaktiv maske med ingredienser som gir  det resultatet du ønsker. Du kan gjerne ha flere masker på badet slik at du kan velge akkurat den som passer hver gang.

 

10 grunner til å bruke maske

 1. Bruk nattmaske når du trenger å se litt ekstra fresh ut dagen derpå.
 2. Beroligende gelmaske er deilig på stresset og irritert hud.
 3. Bruk en rensende maske før en fuktighetsgivende maske, hvis du har blandingshud og ikke klarer å bestemme deg.
 4. En maske som matter blank hud er perfekt når du vil at make-upen skal sitte pent og lenge.
 5. En maske som jevner hudfargen og virker litt blekende på pigmentforandringer får alltid huden til å fremstå som sunnere.
 6. Egen maske til øyepartiet? Ja, takk! Særlig om du sliter med linjer eller hovent øyeparti.
 7. Masker som øker mikrosirkulasjonen og gir liv til huden og farge i kinn er en soleklar vinterfavoritt!
 8. For lite søvn gir deg redusert tid hvor huden reparerer skade fra dagen før, du kan komme langt med en maske når du føler du ser utslitt ut.
 9. Alle trenger fuktighet! En maske som tilfører fuktighet forsvinner ofte inn i den tørre huden. God fuktighetsbalanse er viktig for god hudhelse.
 10. Ikke glem halsen! Sitter du foran PC eller på mobilen hele dagen vil du få linjer langt tidligere enn ønsker. Det finnes mange oppstrammende fuktighetsgivende masker du kan bruke på halsen.

 

Hvordan får jeg best resultat av en maske?

 1. Rens alltid huden først!
 2. Bruk gjerne en peeling tilpasset din hud som fjerner døde hudceller og smuss skikkelig, slik at masken får fri passasje.
 3. Noen masker vil ha god effekt av et serum på huden før masken legges.
 4. Påfør maske i hele ansiktet, som beskrevet på forpakning. De skal ofte virke i 10-15 min, men noen kan til og med ligge på over natten.
 5. Når masken er fjernet (vasket eller tørket av avhengig av maske) påfører du et serum og en krem tilpasset din hud. Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer