Hvorfor bruke dagkrem?

Hvorfor bruke dagkrem?

av Anki Hansen

En dagkrem påføres huden om morgenen og skal være beskyttende og nærende. Til sammenlikning skal en nattkrem være mer reparerende.

Huden er laget slik at den egentlig skal klare seg selv, men det tillater ikke lenger vår livsstil at den gjør.

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/dagkrem-1

 

Dette fører til at huden vår trenger dagkrem:

 • Stress
 • Forurensning
 • Medisiner
 • Klima
 • Datastråler
 • Kunstig oppvarming
 • Overdreven bruk av sterke hudpleieprodukter
 • Make-up med innhold av irriterende fargestoffer eller duftstoffer

 

Huden som beskyttelsesorgan:

Hovedoppgavene til en dagkrem er å ta vare på huden som beskyttelsesorgan, samt å beskytte mot irritasjon, skade og for tidlig hudaldring.

Når huden fungerer normalt beskytter den oss mot påkjenninger utenfra. Den hindrer stoffer å trekke inn i huden som ikke skal være på innsiden. Disse stoffene kan føre til både irritasjon og sykdom om de trekker inn i huden din.

Samtidig vil en god bekyttelsesbarriere hindre vanntap, det vil si at huden holder på den gode fuktigheten slik at huden ikke tørker. God fuktighet er viktig for god funksjon i hudcellene i tillegg.

En dagkrem skal bli liggende på hudoverflaten. Noen av ingrediensene trekker inn og jobber med hudproblemer, men noe av dagkremen skal kun bli liggende som et beskyttende lag utenpå huden. På denne måten kan den både pleie overhuden og hjelpe den beskyttende barrieren.

En dagkrem bør alltid inneholde SPF, dette fordi vi nå vet hvordan huden forringes ved å stadig utsetter for UV stråler.

 

Dagkrem kommer i forskjellige varianter og du velger en som passer din hud. De skal alltid beskytte, men i tillegg kan de altså hjelpe deg med dine hudproblemer. De kommer i alt fra lett konsistens til mer rik konsistens.

 

Bonus med dagkrem:

 • Det er lettere å sminke en velstelt hud. Sminken sitter penere og bedre
 • En dagkrem fører til lekker glød, både fordi den pleier huden men også fordi den kan være tilsatt lysreflekterende ingredienser som gir en optisk glød
 • Du kan velge en dagkrem med mattende effekt om du sliter med høy talgproduksjon, på denne måten vil huden bli mindre blank utover dagen

Se våre dagkremer: https://www.scandinavianbeauty.no/collections/dagkrem-1

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Masker til tørr hud
Masker til tørr hud

av Anki Hansen

Tørr eller dehydrert hud er hud som mangler vann/fuktighet, ikke fett/olje. Alle kan ha dehydrert hud, selv de med fet hud og akne. Les mer

 

Les mer

Opplever du tørr hud på vinteren?
Opplever du tørr hud på vinteren?

av Anki Hansen

Dehydrert hud føles trang og ru, og kan av og til flasse. I alvorligere tilfeller vil slik hud være rød og irritert, og kan til og med klø. Du kan sjekke om huden din er dehydrert ved å dytte huden på kinnene opp. Les mer

Les mer

Hva er egentlig Niacinamid?
Hva er egentlig Niacinamid?

av Anki Hansen

Niacinamid er en aktiv form for  B3-vitamin. Det er et svært etterspurt ingrediens i hudpleieprodukter. Den kalles «ingrediensen som virker mot alt». Noen serier selger produkter med dette som eneste ingrediens, mens andre bruker det sammen med andre ingredienser. Elixir har gjort niacinamid kjent i Norge, men dette er ikke en ukjent ingrediens i den profesjonelle hudpleiebransjen.

Les mer