Hvorfor bruke dagkrem?

Hvorfor bruke dagkrem?

av Anki Hansen

En dagkrem påføres huden om morgenen og skal være beskyttende og nærende. Til sammenlikning skal en nattkrem være mer reparerende.

Huden er laget slik at den egentlig skal klare seg selv, men det tillater ikke lenger vår livsstil at den gjør.

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/dagkrem-1

 

Dette fører til at huden vår trenger dagkrem:

 • Stress
 • Forurensning
 • Medisiner
 • Klima
 • Datastråler
 • Kunstig oppvarming
 • Overdreven bruk av sterke hudpleieprodukter
 • Make-up med innhold av irriterende fargestoffer eller duftstoffer

 

Huden som beskyttelsesorgan:

Hovedoppgavene til en dagkrem er å ta vare på huden som beskyttelsesorgan, samt å beskytte mot irritasjon, skade og for tidlig hudaldring.

Når huden fungerer normalt beskytter den oss mot påkjenninger utenfra. Den hindrer stoffer å trekke inn i huden som ikke skal være på innsiden. Disse stoffene kan føre til både irritasjon og sykdom om de trekker inn i huden din.

Samtidig vil en god bekyttelsesbarriere hindre vanntap, det vil si at huden holder på den gode fuktigheten slik at huden ikke tørker. God fuktighet er viktig for god funksjon i hudcellene i tillegg.

En dagkrem skal bli liggende på hudoverflaten. Noen av ingrediensene trekker inn og jobber med hudproblemer, men noe av dagkremen skal kun bli liggende som et beskyttende lag utenpå huden. På denne måten kan den både pleie overhuden og hjelpe den beskyttende barrieren.

En dagkrem bør alltid inneholde SPF, dette fordi vi nå vet hvordan huden forringes ved å stadig utsetter for UV stråler.

 

Dagkrem kommer i forskjellige varianter og du velger en som passer din hud. De skal alltid beskytte, men i tillegg kan de altså hjelpe deg med dine hudproblemer. De kommer i alt fra lett konsistens til mer rik konsistens.

 

Bonus med dagkrem:

 • Det er lettere å sminke en velstelt hud. Sminken sitter penere og bedre
 • En dagkrem fører til lekker glød, både fordi den pleier huden men også fordi den kan være tilsatt lysreflekterende ingredienser som gir en optisk glød
 • Du kan velge en dagkrem med mattende effekt om du sliter med høy talgproduksjon, på denne måten vil huden bli mindre blank utover dagen

Se våre dagkremer: https://www.scandinavianbeauty.no/collections/dagkrem-1

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Hvilken syre velger du til huden din
Hvilken syre velger du til huden din

av Anki Hansen

Fruktsyre tok hudpleiebransjen med storm for en del år siden, revolusjonerte resultatene i alle behandlinger. I kjølvannet kom også en del reaksjoner. Fruktsyre er fremdeles et svært nyttig verktøy i behandlingen av problemhud, men vi har lært mer om hyppighet, mengde og type fruktsyre som brukes. Her får du en kort innføring:

Les mer

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer

Dette er viktig for huden din i høst
Dette er viktig for huden din i høst

av Anki Hansen

Om sommeren føler vi oss freshe, og huden virker velfungerende og frisk. Vi får påfyll av d-vitamin og en frisk farge. Vi vet alle at denne følelsen ikke er vedvarende. Faktisk kan mange føle at huden forverres dramatisk om høsten. Hva skyldes egentlig dette? Hva kan du gjøre for å bevare den sunne gløden?

Les mer