Hvorfor bruke dagkrem?

Hvorfor bruke dagkrem?

av Anki Hansen

En dagkrem påføres huden om morgenen og skal være beskyttende og nærende. Til sammenlikning skal en nattkrem være mer reparerende.

Huden er laget slik at den egentlig skal klare seg selv, men det tillater ikke lenger vår livsstil at den gjør.

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/dagkrem-1

 

Dette fører til at huden vår trenger dagkrem:

 • Stress
 • Forurensning
 • Medisiner
 • Klima
 • Datastråler
 • Kunstig oppvarming
 • Overdreven bruk av sterke hudpleieprodukter
 • Make-up med innhold av irriterende fargestoffer eller duftstoffer

 

Huden som beskyttelsesorgan:

Hovedoppgavene til en dagkrem er å ta vare på huden som beskyttelsesorgan, samt å beskytte mot irritasjon, skade og for tidlig hudaldring.

Når huden fungerer normalt beskytter den oss mot påkjenninger utenfra. Den hindrer stoffer å trekke inn i huden som ikke skal være på innsiden. Disse stoffene kan føre til både irritasjon og sykdom om de trekker inn i huden din.

Samtidig vil en god bekyttelsesbarriere hindre vanntap, det vil si at huden holder på den gode fuktigheten slik at huden ikke tørker. God fuktighet er viktig for god funksjon i hudcellene i tillegg.

En dagkrem skal bli liggende på hudoverflaten. Noen av ingrediensene trekker inn og jobber med hudproblemer, men noe av dagkremen skal kun bli liggende som et beskyttende lag utenpå huden. På denne måten kan den både pleie overhuden og hjelpe den beskyttende barrieren.

En dagkrem bør alltid inneholde SPF, dette fordi vi nå vet hvordan huden forringes ved å stadig utsetter for UV stråler.

 

Dagkrem kommer i forskjellige varianter og du velger en som passer din hud. De skal alltid beskytte, men i tillegg kan de altså hjelpe deg med dine hudproblemer. De kommer i alt fra lett konsistens til mer rik konsistens.

 

Bonus med dagkrem:

 • Det er lettere å sminke en velstelt hud. Sminken sitter penere og bedre
 • En dagkrem fører til lekker glød, både fordi den pleier huden men også fordi den kan være tilsatt lysreflekterende ingredienser som gir en optisk glød
 • Du kan velge en dagkrem med mattende effekt om du sliter med høy talgproduksjon, på denne måten vil huden bli mindre blank utover dagen

Se våre dagkremer: https://www.scandinavianbeauty.no/collections/dagkrem-1

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer

Det du bør vite hvis du bruker self-tan
Det du bør vite hvis du bruker self-tan

av Anki Hansen

Har solens etterlengtede tilbakekomst ført til at de vinterhvite leggene oppleves i overkant hvite? Ikke løp til nærmeste solarium! Det finnes en sunn måte å få litt brunfarge på - både til ansikt og kropp.

Les mer

Må du egentlig rense huden så ofte?
Må du egentlig rense huden så ofte?

av Anki Hansen

Vi hudterapeuter kan ikke gjenta nok hvor viktig det er å rense huden. Likevel opplever vi stadig at mange dropper denne delen av sin hudpleierutine. Det mest sjokkerende er at de som bruker make-up dropper denne rutinen. Eller er du en av de som investerer en del tid og penger i gode hudpleieprodukter? Da dropper du vel ikke rensen?

Les mer