Hva er egentlig Niacinamid?

Hva er egentlig Niacinamid?

av Anki Hansen

Niactil er et bestselgende produkt fra Elixir Cosmeceuticals. Niactil betår av en høy konsentrasjon av Niacinamid (4%).

 

Hva er egentlig Niacinamid?

Dette er en aktiv form for  B3-vitamin. Det er et svært etterspurt ingrediens i hudpleieprodukter. Den kalles «ingrediensen som virker mot alt». Noen serier selger produkter med dette som eneste ingrediens, mens andre bruker det sammen med andre ingredienser. Elixir har gjort niacinamid kjent i Norge, men dette er ikke en ukjent ingrediens i den profesjonelle hudpleiebransjen.

 

Hva gjøNiacinamid i huden?

 • Niacinamid hjelper viktige enzymer i huden med å gjøre jobben sin, som f.eks å danne kollagen og lipider,  som igjen støtter hudens barrierefunksjon og elastisitet.
 • Enzymene er også viktige antioksidanter, og er derfor en viktig beskyttelse mot frie radiakler.
 • Innholdet av disse enzymene i cellene våre minsker med alderen. Nicinamid på huden bevarer disse enzymene lengre i cellene.
 • I tillegg har niacinamid en anti-inflammatorisk effekt, ved at den hemmer et proteinkompleks som påvirker inflammasjon i huden.

 

Hvilken effekt kan du forvente av  Niacinamid i et hudpleieprodukt?

Niacinamid har effekt på alt fra store porer til aldrende hud. Porene oppleves som større når de blir fylt med smuss og talg som blir mørkt når det oksiderer.

Når elastisiteten forsterkes i huden vil porene trekke seg sammen, og dermed virke mindre. En velfungerende hudbarriere gjør huden mindre reaktiv mot irriterende ingredienser. Den anti-inflammatoriske egenskaper har også en fin effekt på akne.

Niacinamid har også lenge blitt brukt i Asia,  fordi den fremmer en jevn pigmentering på huden.

 

Gode grunner til å bruke Niacinamid på huden:

 • Reduserer vanntap i huden
 • Reduserer talgproduksjon, som også kan føre til finere porer
 • Styrker hudbarrieren med ceramider og bedrer fuktighetsbalansen
 • Reparerer solskader, som rynker og pigmentforandringer
 • Reduserer betennelser og rødhet i huden
 • Øker mikrosirkulasjonen
 • Motvirker urenheter og akne

 

Kjøp Niacinamid (Niactil) her:

Scandinavian Beauty selger flere produkter som bruker høy konsentrasjon av Niacinamid, blant annet disse:

 

https://www.scandinavianbeauty.no/search?type=product&q=Niacinamide

 

Legg spesielt merke til disse:

 

Elixir Niactil Advanced PRO

Niactil Advanced Pro er en videreutvikling av produktet Niactil 4%, men med flere andre aktive virkestoffer. Krem-gelen inneholder syren (PHA) som gir en lett peeling, fremmer en bedre fuktighet og gir en mer finporet og glattere hudtone. Produktet er aktivt, men snilt på huden og reduserer rødhet, tørr hud, fine linjer og ujevn hudtone. Demper inflammasjoner som reduserer utbrudd av Rosacea, psoriasis og melasma. Den fungerer som en antioksidant og vil derfor ikke gjøre huden så sol-sensitiv som andre syrer.

Kr. 995,00

 

Dr. Ankerstjerne SUPERFOOD multipurpose vitamin facegel

En ultrahydrerende antioksidant vitamin bombe! Denne, nesten for god til å være sann multifunksjonsgelen, er fullpakket med høydose vitamin B3 (Niacinamid 4%), Vitamin B5 ( Dexpanthenol 5%), Vitamin A, Vitamin E og Sea Buckthorn ekstrakt som er rik på Vitamin C. De aktive virkestoffene bidrar med en lang rekke veldokumenterte effekter:

 • Reduserer hyperpigmentering, rynker og fine linjer
 • Forbedrer hudens egen barrierefunksjon og fuktinnhold
 • Motvirker irritasjon og tørrhet gjennom antiinflammatorisk egenskaper
 • Forbedrer hudens struktur og elastisitet gjennom stimulering av
 • kollagensyntesen

Produktet er vegansk og inneholder ikke parabener, silikone eller mikroplast.

Kr. 850

 

 

Doctor Babor Lifting Cellular Dual Eye solution (day & night)

Høyaktiv anti-aging øyepleie-duo med spesielle virkestoffer for dag og natt, som blant annet inneholder Niacinamid. Lifting linjen til Babor er svært populær for de som ønsker et ekstra løft samtidig som de vil forebygge hudaldrinag og reparere hudskade.

Eye Cream Day: Umiddelbart oppkvikkende effekt.Gir økt glød i huden under øynene, og gir en økt mikrosirkulasjonen som fjerner mørke, hovne ringer.

Eye Cream Night: Intensivt regenererende, oppstrammende og drenerende anti-aging øyepleie for natten. Den reduserer hevelser og poser huder øynene, minimerer skygger og gir styrke til huden. Gjennom natten reduserer den også rødhet og gir et flott uthvilt blikk på morgenen.

1.025,00 kr

 

 

Dr. Schrammek Time Control Day Cream

En anti-rynke dagkrem med dokumentert effekt på bedre elastisitet, struktur og spenst i huden. Stimulerer hudens naturlige cellefornyelse. Verdifulle ingredienser som beskytter huden mot celleskader og fuktighetstap. Styrkende på hudens barrierefunksjon. En virkelig aktiv krem i jobben mot hudaldring.

Kr. 1520 kr

 

 

 

 
Anki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!
BABOR Adventskalender 2021 - kalenderen alle vil ha!

av Anki Hansen

Adventskalenderen til Babor trenger egentlig ingen introduksjon. Alle kjenner den og alle elsker den. Den har fått konkurranse de siste årene, men troner likevel soleklart på toppen både når det gjelder design og spesielt innhold.

Les mer

Hvilken syre velger du til huden din
Hvilken syre velger du til huden din

av Anki Hansen

Fruktsyre tok hudpleiebransjen med storm for en del år siden, revolusjonerte resultatene i alle behandlinger. I kjølvannet kom også en del reaksjoner. Fruktsyre er fremdeles et svært nyttig verktøy i behandlingen av problemhud, men vi har lært mer om hyppighet, mengde og type fruktsyre som brukes. Her får du en kort innføring:

Les mer

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer