Er det nødvendig med Serum?

Er det nødvendig med Serum?

av Anki Hansen

Trenger du virkelig både et serum og en fuktighetskrem? Er det ikke bra nok om du kjøper en god krem? Hva er egentlig forskjellen på disse produktene?

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/serum

Hva gjør et serum?

Et serum tilfører mer, og andre, aktive ingredienser enn din fuktighetskrem. Ingrediensene har også mindre molekyler slik at serum trekker dypere ned i huden enn fuktighetskremen. Et serum kan ha effekt på aldring, pigmentering, acne, sensitiv hud og hudskade eller de kan være generelt hudfornyende.  Oppgaven til et serum er altså å tilføre aktive ingredienser dypt i huden.

 

Kan du bruke serum alene?

Et serum gir ingen pleie til overhuden og heller ingen beskyttelse, derfor er det behov for en fuktighetskrem i tillegg.  Fuktighetskremen har ofte større molekyler enn serumet, og sørger for fuktighet og beskyttelse. Den sørger også for å optimalisere hudbarrieren slik at huden ikke mister mer fuktighet enn nødvendig.

 

Når bør du starte med et serum?

Første steg i en god hudpleierutine er å finne og å venne seg til å bruke en god fuktighetskrem .  Er du ung eller har en problemfri hud kan du klare deg uten et serum. Vil du derimot øke effekten av din daglige hjemmepleie, eller behandle pigmentering eller acne er et serum nødvendig.

Er du usikker på hva du trenger? Starte med en god fuktighetskrem. Gir ikke denne deg ønsket effekt så kan det være nødvendig å investere i et serum.

 

Bruk hudterapeutene til veiledning! De kan hud og vet hva din hud trenger. Du vil spare mye tid og penger på riktig veiledning. Mest av alt vil du spare din hud for irritasjonen det kan medføre å bruke feil produkter.

 

Oppgaven til et serum er altså å tilføre aktive ingredienser dypt i huden.

https://www.scandinavianbeauty.no/collections/serum




Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter



Legg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer