Age Control (Tidligere kjent som Anti Age)

Age Control (Tidligere kjent som Anti Age)

av Anki Hansen

Age Control

 

I hudpleiebransjen snakker vi ofte om «age control». Hva betyr egentlig det, og hvorfor kaller vi det ikke bare «anti-age»?

Hva fører til hudaldring?

Når viktige fibre som kollagen og elastin reduseres, endres eller skades i huden forårsaker dette endringer i hudstrukturen. Linjer, rynker og tap av elastisitet indikerer slike endringer i den dermale strukturen. Ved å stimulere regenerering (fornyelse), kan vi gjøre disse linjene mindre synlige.

 

Age Control – mest naturlig for huden vår

I dag finnes det flere alternativer til behandling, som kan redusere tegn til hudaldring dramatisk. Mange av disse metodene er forbundet med en viss risiko, og vi må hele tiden huske at irritasjon i huden trigger nye aldrende mekanismer. I slike tilfeller beveger vi oss i en ond sirkel, hvor resultatet av sterke behandlinger har reversibel effekt og gjør mer skade enn nytte for huden vår.

Når vi snakker om Age Control, vil vi fokusere på hvordan vi kan påvirke de biokjemiske reaksjonene i huden, som fører til hudaldring. Hvordan kan vi stoppe dem, før de starter?

Noen ingredienser har til og med reparerende effekt på skader som allerede har oppstått. Når vi angriper hudaldring på denne måten, vil vi hele tiden ivareta en god hudhelse.

Dette betyr at du spiller på lag med huden, slik at du vil få det beste resultatet, huden vil utstråle en sunn glød og være velfungerende. Akkurat slik den er i ungdomsårene.

 

Dette kjennetegner ofte hudaldring fra utsiden:

 • Tap av fuktighet, som gir fine linjer
 • Dype rynker, som skyldes tap av strukturelt vev
 • Pigmentflekker
 • Redusert sirkulasjon, og dermed en gusten hud

Linjer og rynker

Linjer oppstår i huden, når den ikke får tilstrekkelig med fuktighet. Dette er ofte første tegn på at hudaldringen er i gang. De fine linjene skyldes tørrhet, og kan reduseres ved å øke fuktighetsnivået i huden. Du bør eksfoliere huden regelmessig, slik at aktive ingredienser kan penetrere. Hyaluronsyre tilfører og bevarer fuktighet i huden, og er essensielt for all tørr hud.

Gener, UV-stråling og miljøforurensning bidrar til hudaldring. Dypere linjer og rynker som oppstår på grunn av redusert cellefornyelse, krever regenererende produkter. Det er derfor viktig å bruke UV-beskyttelse. Andre aktive ingredienser som behandler linjer og rynker, er AHA-syrer. De eksfolierer bort gamle hudceller, og stimulerer samtidig cellefornyelsen. Antioksidanter er også viktig for å beskytte huden mot frie radikaler, og for å reparere cellene i huden.

 

Hudens fasthet

Elastinet og kollagenet gjør huden fast og elastisk. Når vi blir eldre forsvinner mye av fastheten i huden. Elastinfibrene støtter i tillegg både skjelett, ledd og blodårer. Sammen sørger de for at huden ser ungdommelig og glatt ut, og gjør at huden selv kan reparere seg når den skades. Når elastinfibrene fornyes saktere, blir huden synlig eldre.

UV-stråler er med på å bryte ned kollagenet i huden. Hele året gjennom, vil SPF beskytte fibrene.

Vi kan også selv bidra til å øke hudens kollagenproduksjon, både fra innsiden og utsiden. Det gjør vi gjennom å tilføre cellene akkurat det de trenger, for å fungere optimalt. Ingredienser som peptider, kan stimulere hudens kollagenproduksjon. A-vitamin og antioksidanter som C-vitamin, har dokumentert effekt på hudaldring.

 

Pigmentering

Pigmenteringer er noe svært mange opplever. Hyperpigmenteringer skyldes overproduksjon av melanin, mens hypopigmenteringer er forårsaket av en underproduksjon. Overproduksjon kan trigges av ulike faktorer, som soleksponering, genetiske faktorer, alder, hormonforandringer, hudskader eller inflammasjon. Hypopigmenteringer kan forårsakes av gener, brannskader, kjemisk påvirkning (kosmetiske produkter), infeksjoner eller sykdom.

 

Pigmentflekker i form av aldersflekker forårsakes av intens eller langvarig soleksponering, og kommer til syne i takt med stigende alder. Solbeskyttelse er svært viktig for å forebygge pigmenteringer. Det finnes kraftfulle ingredienser som kan forbedre pigmenteringene, og her er retinol en favoritt. Vitamin B3 (niacinamid) og azelainsyre gir en lysere og klarere hudtone. C-vitamin vil også gi en jevn glød.

 

Forebyggende tiltak mot hudaldring: Age Control

Som du skjønner, kan du ivareta en god hudhelse hele livet. En velfungerende hud vil bekjempe og reparere hudaldring, slik at du slipper å gå drastisk til verks senere. Det er aldri for sent å starte den gode prosessen.

 

Ingredienser du kan se etter:

 • Retinol
 • Peptider
 • Melkesyre
 • Sterke antioksidanter , som vitamin C og E
 • SPF
 • Vitamin B3 (niacinamid)
 • AzelainsyreAnki Hansen
Anki Hansen

ForfatterLegg igjen en kommentar

Kommentarer vil bli godkjent før de blir publisert


Flere innlegg om Hudpleie.

Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?
Er det mulig å oppnå lekker glød på 2 uker?

av Anki Hansen

Det er 2 uker til selskapet hvor du føler det er viktig at «alt stemmer», selv huden din. Men hva kan du egentlig gjøre med huden på to uker? Det er viktig å huske at endring av hudstruktur krever minst 4 uker, men det er likevel en del du kan gjøre på 2 uker.

Les mer

Fresh hud på en uke!
Fresh hud på en uke!

av Anki Hansen

Skal du i et viktig selskap, bryllup eller på en fest allerede om en uke? Synes du huden gjør alt annet enn å spille på lag med deg? les mer om hvordan du forbereder deg her

Les mer

Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!
Čuvget - en norsk hudpleieserie med stor suksess!

av Anki Hansen

Forskning viser at ekstraktet Arctic Čaga™ reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time. Det er lett å forstå hvorfor urbefolkningen har kalt soppen «udødelighetens sopp» eller «skogens diamant»

Les mer