Dette er viktig for huden din i høst

Dette er viktig for huden din i høst

av Anki Hansen

Om sommeren føler vi oss freshe, og huden virker velfungerende og frisk. Vi får påfyll av d-vitamin og en frisk farge. Vi vet alle at denne følelsen ikke er vedvarende. Faktisk kan mange føle at huden forverres dramatisk om høsten. Hva skyldes egentlig dette? Hva kan du gjøre for å bevare den sunne gløden? 

 

Dette skjer med huden under solen:

Solen oppfattes som skadelig av kroppen vår, selv om den føles deilig. Så raskt huden utsettes for sol setter den i gang en beskyttelsesprosess:

 1. Pigmentcellene aktiveres for å beskytte hudcellene våre.
 2. Talgproduksjonen øker.
 3. Laget med døde hudceller øker.

 

 

Høsthuden:

Korte tid etter solferien vil dette være merkbart på huden vår:

 1. Frisk hudfarge går over i synlige pigmentflekker. 
 2. Flere døde hudceller gir en tørrere hud.
 3. Du kan oppleve nupper og mer akne på høsten som følge av økt talgproduksjon gjennom sommeren.
 4. Solstrålene fører til en hudskade i større eller mindre grad. Dette resulterer i alt fra små linjer til hudkreft. 

Resultatet av alt dette er en gusten og blek hud. Dypere i huden kan det også ligge annen skade. 

 

 

Det er faktisk mulig å reversere en god del av skaden som skjer på huden i løpet av sommeren. Dette bør du gjøre i samarbeid med en terapeut som vet hva huden din trenger. 

 

Slik behandler du høsthuden hjemme:

Gode hudpleierutiner er viktig hele året. Vi har så aktive hudpleieprodukter nå at du lett kan reparere skade i huden og få synlige resultater. Det er viktig med en god daglig hudpleierutine:

 1. Rens morgen og kveld fjerner smuss, avfallsstoffer og make-up som ikke bør bli liggende på huden.
 2. Peeling ukentlig fjerner døde hudceller og slipper frem de friske hudcellene. 
 3. Et serum under kremen øker effekten av din hjemmepleie. 
 4. Dagkrem med SPF. Ja, du trenger fremdeles beskyttelse slik at du ikke utsetter huden for stadig skade samtidig som du ønsker å reparere eksisterende skade. Husk at UVA går gjennom glass og er like til stede selv om det er overskyet. 
 5. En ekstra rik nattkrem kan være en idé for å tilbakeføre fuktighet og pleie som ofte reduseres om sommeren. 

 

 

 

Se etter disse ingrediensene:

 • Antioksidanter beskytter mot frie radikaler og motvirker den skadelige effekten av solen, stress og forurensing. 
 • Vitamin C har positiv effekt på pigmentflekker og gir lekker glød.
 • Vitamin A er dokumentert fornyende og kan reparere skade i huden, samt beskytte hudcellene på et høyt nivå. A-vitamin finnes i forskjellig styrke, og bør brukes i samarbeid med din hudterapeut slik at du trapper forsiktig opp og unngår irritasjon. 
 • AHA er syrer som med fordel kan brukes for å fjerne døde hudceller fra overflaten og øke fuktighetsnivået i huden. Noen slike syrer virker også bakteriedrepende. Sjekk hvilken syre som passer din hud best i din hudpleieklinikk. 
 • Niacinamid har effekt på alt fra store porer til aldrende hud.

 

 

 

I klinikk kan du gjøre synlige endringer:

Det er på høsten du bør planlegge hvilke endringer du ønsker for huden din. Med en planlagt klinikkrutine kan du oppnå synlig resultat i løpet av høsten og vinteren. På denne tiden er solen mer fraværende, og vi kan bruke mer aktive verktøy som gir svært gode resultater. 

Ønsker du færre linjer, pigmentflekker eller akne? Synes du huden ser eldre ut enn den er? Vil du jobbe med arr? 

Planlegg en rutine i klinikk som passer din lommebok og ditt ønske om resultat. Dette trenger ikke være aggressivt. Bruker du denne sesongen riktig vil du se vesentlig endring i huden din!

 

 

På vår nettside finner du klinikker som kan hjelpe deg med akkurat den behandlingen din hud trenger. Klikk på "våre klinikker" i menyen øverst på siden. 

 

 
Anki Hansen
Anki Hansen

Forfatter
Flere innlegg om Høst

Sliter du med pigmentflekker?
Sliter du med pigmentflekker?

av Anki Hansen

Melanocyttene i huden produserer pigmentet melanin. Dette fargestoffet skal ideelt sett transporteres oppover i hudlagene og fordeles jevnt, for å danne beskyttelse mot UV-stråler. Brun hud er dermed hud som beskytter seg mot skade.

Les mer

Så ofte skal dine produkter brukes
Så ofte skal dine produkter brukes

av Anki Hansen

Det er mye snakk om overbehandling av huden. Det forekommer selvfølgelig at noen bruker mer enn anbefalt av noen produkter, fordi de tenker mer en bedre. Slik er det ikke med hudpleie. Resultatet av overbehandling blir en litt gjennomsiktig, tynn og stram hud. Mens når du følger terapeutens råd vil du oppleve en hud i balanse. God hudhelse gir en lekker hud, rett og slett.

Les mer

Kan peeling fornye huden?
Kan peeling fornye huden?

av Anki Hansen

En peeling er et produkt som fjerner døde hudceller fra hudoverflaten. Hudceller som likevel skal falle av, men som innimellom blir liggende og skape irritasjon og en mindre flatterende hud. 

Hudceller som «blir liggende» gjør smålinjer mer fremtredende, gir mer opphopning av talg og kan føre til acne, samt gir et grått og litt livløst utseende.

Les mer